Ce nuante sa aleg pentru casa mea?

Ce culoare alegem pentru living? Dar pentru dormitor? Nu mai zic de bucatarie si holuri…ce sa mai..o adevarata cursa pentru alegerea culorii potrivite incepe chiar de dinainte de a te muta in noua locuinta.

Care este cea mai potrivita culoare pentru tine si casa ta? Acest lucru depinde de mai multe lucruri:

  1. De starea pe care vrei sa o creezi: calma, incitanta.
  2. De “scopul” camerei: de relaxare, de odihna, de distractie, etc.
  3. De piesele de decor pe care le vei folosi pentru camera, dar si de stilul pe care vrei sa-l abordezi: clasic, minimalist, modern.
  4. De cat de luminata sau de intunecata este camera.
  5. De culorile deja existente ( daca e cazul ).

Culoarea pe care o alegem pentru interior este cea care va seta amtosfera camerei si care va da expresie camerei. Daca alegem culori vii, pline de viata, la fel va fi si energia pe care camera ne-o va transmite atat noua, celor care locuim in ea, cat si celor care ne vor trece pragul pentru o scurta vizita.

Pentru camera de zi, cea in care ne primim invitatii si ne petrecem o mare parte din zi, mai ales weekend-urile, este esential sa alegem o culoare vie, dar relaxanta in acelasi timp. Prea multa culoare, inseamna prea multa energie, iar prea multa energie duce la stres si oboseala. Recomandat ar fi sa alegem pentru aceasta camera o nuanta cat mai naturala, luminata, cum ar fi un crem sau un portocaliu deschis, gen piersicuta, pe care sa o putem imbina cu elemente de decor in nuante mai tari.

Dormitorul trebuie sa fie una dintre cele mai relaxante si placute camere din casa: atmosfera de acolo trebuie sa te indemne la somn si la visare. Un bleo deschis sau un verde natural sunt cele mai potrivite nuante care te pot linisti si te pot ajuta sa scapi de stres si oboseala.

Cele mai citite articole

Combina elementele de decor, precum si lenjeria cu nuantele peretilor si vei da un aspect armonios si placut dormitorului tau.

Tips: verdele merge foarte bine in contrast cu culoarea maro sau cu bejul camel ( cea mai trendy nuanta a acestui an ).

Baia este acea incapere in care trebuie sa ne simtim rasfatati si lipsiti de inhibitii, nu doar de haine. Pentru baie, putem opta pentru gresie in nuante contrastante: rosu cu negru, albastru cu alb sau putem opta pentru o singura culoare, daca vrem sa pastram clasicismul incaperii.

La bucatarie lucrurile sunt simple: albul ramane cea mai potrivita nuanta, pentru ca ea inspira curatenia, stilul impecabil si interesul pe care il ai vis a vis de aceasta zona a casei (mai predispusa la deranj si mizerie.)

Albul nu este greu de intretinut daca ai grija sa faci curatenie de fiecare data cand folosesti bucataria si nu lasi lucrurile pe mai tarziu.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce iubim pantalonii

Articolul Urmator

Caracteristicile unui lider bun