Ce solutii de inchidere a terasei poti alege pentru un design modern?

Casa cu piscina si terasa se afla aproape in visul oricarui om obisnuit. Daca in cazul piscinei exista solutii temporare, in ceea ce priveste terasa, aceasta poate fi construita odata cu casa sau separat, astfel incat oamenii sa o poata folosi oricand. 

Totusi, pentru a se bucura de momente placute si relaxante pe terasa chiar si in anotimpul rece sau in sezonul ploios, acestia trebuie sa aleaga o solutie de inchidere a acesteia, astfel incat conditiile meteo sa nu ii deranjeze. Pe piata exista numeroase variante de inchidere pentru terasa, unele fiind mobile, iar altele fixe, din care oamenii le pot alege pe cele mai potrivite nevoilor lor. 

Daca in ceea ce priveste solutiile fixe pentru inchiderea terasei, oamenii pot alege ferestrele de termopan care fac parte din sistemul de tamplarie Salamander, disponibila in mai multe culori si modele, in ceea ce priveste solutiile mobile, numarul acestora este mai mare, iar modelele mai diverse. Acestea pot fi impartite in doua mari categorii, din sticla sau din folii transparente. 

Inchiderea terasei cu rulouri si folii transparente 

Una dintre cele mai populare solutii, la care foarte multe cafenele si restaurante apeleaza pentru a-si inchide terasele in anotimpul rece, este cea cu folii transparente, care pot fi gasite sub forma de rulouri sau cu un sistem de prindere cu capse si bride, care este montata si demontata manual. 

Rulourile transparente sunt diferite, in functie de tipul de structura al terasei, deoarece folosesc sisteme diferite de strangere sau deschidere. De exemplu, in cazul unei terase cu structura de beton sunt recomandate rulourile casetate, care sunt prinse intr-o rama fixa din aluminiu si care foloseste un sistem electric de comanda. 

Cele mai citite articole

In schimb, pentru o terasa cu structura din lemn, rulourile transparente ZIP folosesc un ghidaj mai subtire si mai elegant, motiv pentru care sunt de preferat a fi folosite in acest caz. 

Geamurile glisante, o solutie eleganta si moderna 

Totusi, o solutie mult mai eleganta, care contribuie la obtinerea unui design modern al terasei este reprezentata de geamurile glisante. Acestea pot fi realizate din tamplarie PVC, care este practica si accesibila, dar care permite o folosire intensa. 

In plus, geamurile glisante sunt versatile, permitand inchiderea numai a unui singur perimetru, si practice, indiferent daca sunt inchise sau deschise, acestea ocupand un spatiu foarte mic. Totodata, acestea ofera o priveliste panoramica, fiind una dintre cele mai bune solutii pentru inchiderea unei terase, dar fara a se face nici un compromis in ceea ce priveste lumina naturala si vizibilitatea catre exterior. 

Un alt aspect important, pentru care oamenii pot alege aceasta solutie de inchidere a terasei este izolarea termica, geamurile glisante oferind un grad mai ridicat de izolare termica decat in cazul altor variante care pot fi alese. 

Chiar si intretinerea acestora este una foarte usoara. Datorita sistemului de deschidere a acestora, pe lateral, spargerea sau deteriorarea geamurilor, ca urmare a unor lovituri dure sau a vantului puternic, vor fi evitate, iar curatarea se poate face ca in cazul oricarei ferestre. 

Prin urmare, cu putina imaginatie si efort, oamenii isi pot construi casa mult visata, e terasa careia sa petreaca momente frumoase. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 tratamente pentru durerea de dinți

Articolul Urmator

Echipamente calde pentru produse de patiserie corect păstrate