City- break prelungit de vară – Albena – stațiunea perfectă pentru familie!

Poziționată în partea de nord a litoralului bulgăresc (între Balcic și Nisipurile de Aur), Albena este una dintre stațiunile care promovează turismul familial. Investițiile masive în acest centru de relaxare pentru toți membrii familiei începe de la partea de hoteluri și amenajări exterioare și până la partea de relaxare pe plajă și în zonele limitrofe acestora. Facilitățile de masă și cazare sunt la standarde europene, astfel că mare parte dintre turiștii care frecventează această stațiune provin din Europa de Vest. Servicii de calitate la prețuri accesibile și distracție pentru toți pare să fie motto-ul stațiunii Albena!

De ce să optezi pentru un sejur sau un city-break prelungit în Albena?

Distanța de aproximativ 322 de kilometri față de capitala României, București, transformă Albena într-o destinație facilă cu mașina personală. Infrastructura de legătură între granița și stațiunile de pe litoralul bulgăresc este impecabilă, iar hotelurile asigură locuri de parcare plătite, așa că nu este nicio problemă să parcurgi distanța cu autoturismul personal.

Cele mai citite articole

În materie de hoteluri Albena oferă variante ce încep de la 2 stele (prețuri extrem de scăzute) și până la hoteluri de 4 stele (așa cum este Gergana Albena) sau 5 stele. Serviciile oferite sunt de tip all-inclusive, ceea ce este un plus major pentru familiile cu copii. Partea de distracție mizează pe parcurile acvatice, Aquamania fiind unul dintre cele mai mari parcuri acvatice de pe litoralul bulgăresc (30,000 metri pătrați).

Plaja din Albena a fost adaptată cerințelor turiștilor și dispune de nisip fin, lățimea (150 metri) și lungimea (3, 5 kilometri) fiind mai mult decât suficiente pentru a asigura o capacitate peste medie a turiștilor dornici să se relaxeze pe malul marii. Albena este recunoscută și pentru varietatea opțiunilor de sport – aici putând fi practicate atât sporturi de apă, cât și sporturi de uscat. Terenurile sunt bine amenajate (fotbalul și tenisul fiind printre cele mai bine reprezentate), dar și centrele sportive pentru fitness și mișcare sunt răspândite în această stațiune.

Fiind o destinație de familie, nu numai adulții și copiii se simt excelent în această stațiune de la Marea Neagră, ci și seniorii. Aceștia beneficiază de unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naturale – Baltata – în care fauna și flora sunt bine reprezentante. Cele 183 de hectare permit mișcarea în aer liber, ceea ce este o oportunitate excelentă pentru seniorii care își doresc să fie alături de familie, dar să petreacă timp de calitate într-un mediu optim pentru sănătatea fizică și mentală. În plus, aceștia beneficiază de serviciile a trei biblioteci pe plajă, așa că, mai mult ca sigur că vor avea ce să facă în Albena.

Grație avantajelor oferite întregii familii, această stațiune de la malul Marii Negre este perfectă pentru relaxare, cazarea și masă, fiind în același timp, un punct de plecare în explorarea zonelor învecinate (Balcic, Cap Caliacra, Varna). O simplă rezervare și poți da startul distracției de familie oricând dorești în Albena!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tot ce trebuie să știi despre Eurovision 2021

Articolul Urmator

Situaţii în care se recomandă înlocuirea turbosuflantei vs. reparaţii turbosuflante