Tot ce trebuie să știi despre Eurovision 2021

Finala Eurovision 2021 va avea loc pe 22 mai 2021, la Rotterdam, în Țările de Jos.

Va fi a 65-a ediție a cunoscutului concurs muzical și va fi găzduită de Rotterdam Ahoy, o sală de evenimente construită în 1950, care după renovare are o capacitate de 16.426 de locuri.

România va fi reprezentată la Eurovision 2021 de Roxen, cu piesa Amnesia. Spre deosebire de anii precedenți, juriul a ales-o direct pe Roxen reprezentanta României, iar la selecție s-a stabilit doar melodia pe care o va interpreta. Anul trecut trebuia să fie melodia „Alcohol You”, însă anul acesta s-a mers pe varianta Amnesia.

Melodia este în limba engleză și redă trăirile și sentimentele lui Roxen din ultima perioadă, după cum chiar artista a mărturisit.

Elveția, principala favorită la Eurovision 2021. România e creditată cu șanse mici

Potrivit cotelor disponibile pe NetBet, Elveția este principala favorită la câștigarea Eurovision 2021. Elveția va fi reprezentată de cântărețul cu origini albaneze Gjon’s Tears, cu melodia Tout l”Univers.

Cu a doua șansă este creditată Destiny, reprezentanta Maltei, care va interpreta melodia „Je me casse”, având cota 4.50. Bulgaria va fi reprezentată de Victoria, cu melodia „Growing Up Is Getting Old”, care are cota 9.00 și a treia șansă. Primele trei favorite vor trebui să treacă mai întâi de semifinale. De altfel, Malta este în aceeași semifinală cu România.

În ce privește România, Roxen are abia a 17-a șansă să câștige Eurovision 2021, cota fiind 67.00. Cele mai mici șanse le are Albania, cu cota 201.00.

România va concura în semifinale

Cele mai citite articole

Pentru a ajunge în finală, România va trebui să treacă mai întâi în semifinale. Roxen a fost repartizată în jumătatea a doua a primei semifinale. Concurentele directe vor fi Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Israel, Malta, Norvegia și Ucraina.

Pentru a ajunge în finală, România trebuie să încheie în primele 10 locuri din semifinala 1. Vor putea vota celelalte țări din semifinala noastră plus telespectatorii din Germania, Italia și Țările de Jos.

În cealaltă semifinală vor concura Austria, Cehia, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia și Elveția.

Țările de Jos, Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie sunt calificate deja în finală. În total, vor fi 26 de echipe în finală.

România a dezamăgit la Eurovision 2019

În 2019, când a avut loc ultima ediție a Eurovision, țara noastră a fost reprezentată de Ester Poeny, cu melodia „On a Sunday”. Ester nu a reușit însă să se califice în finală, ocupând locul 13 în semifinală, cu 71 de puncte.

Cel mai bun rezultat al României la Eurovision datează din 2005 și 2010, de fiecare dată locul 3. Mai întâi, Luminița Anghel și trupa Sistem au reușit această performanță cu melodia „Let Me Try”. Cinci ani mai târziu, în 2010, Paula Seling și Ovi au dus România pe podium din nou cu melodia „Playing with Fire”.

În cele 20 de apariții la Eurovision, România a ajuns de 18 ori în finală. Tocmai ultimele două ediții la care am luat startul nu ne-au permis calificarea în ultimul act.

Primul reprezentant al României la Eurovision a fost Dan Bittman, în 1994, cu melodia „Dincolo de Nori”. El a încheiat pe locul 21 din 25.

Istoria Eurovision a început în anul 1956 și s-a transformat rapid într-un festival de renume, despre care apar constant știri și pe scena căruia s-au aflat Abba, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan. Mai nou, Eurovision este considerat un festival la care îți poți lansa cariera, având în vedere expunerea de care are parte.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 5 jocuri de mobil care merită încercate în 2021

Articolul Urmator

City- break prelungit de vară – Albena – stațiunea perfectă pentru familie!