Cooperare revoluționară între Revolut și Stripe

Revolut este unul dintre cele mai importante start-up-uri cu renume mondial. Acesta, în scurta sa istorie, a reușit să devină una dintre cele mai importante și populare bănci din. Europa și Marea Britanie. Acum, odată cu parteneriatul dintre Revolut și Stripe, banca engleză va putea opera pe teritoriul Americii de Sud, Indiei și Filipinelor. 

Acum, vei putea folosi Revolut pentru a plăti pentru orice serviciu din practic orice parte a lumii. Fie acesta o plată pentru combustibil sau pentru păcănele online la Vulkan Vegas, toate acestea vor putea fi îndeplinite cu Revolut. 

Ce este Revolut?

Revolut este o companie englezească cu sediul la Londra. Aceasta a fost înființată în anul 2015 și are ca scop reconstruirea sistemului bancar mondial. Aceasta a fost evaluată la peste 4.2 miliarde de lire sterline în anul 2021 și este cea mai mare companie financiară din Marea Britanie. 

Revolut este de fapt o aplicație bancară destinată tinerilor cunoscători de tehnologii informaționale. Aceasta oferă o gamă largă de diferite servicii, unele dintre cele mai importante fiind: 

  • Transfer de bani în străinătate în 29 de valute
  • Un card de debit preplătit care permite retragerile de la bancomat în 120 de țări
  • Un schimb de criptomonede care permite utilizatorilor să convertească monede în Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash sau XRP
  • Seifuri pentru bugetul și economisirea banilor
  • Telefon mobil și asigurare medicală în străinătate.

Un cont standard care este gratis îți oferă posibilitatea de a avea un cont curent gratuit în Marea Britanie și un cont IBAN gratuit în euro. De asemenea, în 24 de valute mondiale, nu există taxe pentru schimb valutar dacă suma nu este mai mare de 5.000 GBP. De asemenea, cu cardurile Revolut, poți retrage până la 200 GBP de la orice bancomat al lumii. 

Compania engleză oferă de asemenea planuri de abonament lunar. Acestea, la rândul lor, permit clientului acces instantaneu la cripto, cash back, călătorii și diferite servicii. Acest tip de servicii sunt, momentan, prezente doar în Europa. Compania însă își propune extinderea pieții sale în America de Nord, Australia, Singapore și Hong Kong. 

Revolut, în primii ani ai existenței sale, era doar un start-up tehnologic. După primirea licenței bancare UE și a celei parțiale în Regatul Unit, Revolut sa transformat într-o bancă propriu-zisă. Acum, instituția își propune obținerea unei licențe complete în UK. 

Ce este Stripe?

Dacă ai o afacere, fie că aceasta prestează servicii sau că vinde careva produse, clienții tăi vor dori să plătească nu doar cu bani gheață sau cecuri. Aceștia vor dori să folosească carduri de debit sau credit. Pentru ca banii de e cardurile de debit sau credit să fie transferați în contul companiei tale, ai nevoie de un procesator de plăți. 

Cele mai citite articole

Stripe este un software care procesează aceste plăți și transmite banii în diferite conturi. Acesta permite proprietarilor de afaceri să accepte plăți de la diferite carduri de debit și credit, în diferite valute. De asemenea, acest procesator de plăți oferă posibilitatea oamenilor de afaceri să inducă o asemenea politică ca buy now pay later sau poate chiar primi plăți de la portofele mobile. Acest sistem de procesare a plăților este unul dintre cele mai avansate la momentul actual. 

Compania oferă serviciul Stripe Terminal care se ocupă de toate plățile efectuate în persoană la magazine fizice. Dacă însă intenționezi primirea doar plăților online, nu vei avea nevoie de Stripe Terminal. 

Pe lângă procesarea plăților în persoană și online, Stripe oferă o mulțime de servicii suplimentare, inclusiv facturarea, automatizarea taxei pe vânzări și a impozitelor.

Parteneriatul dintre Revolut și Stripe

Acum că știi câte ceva despre fiecare companie în parte, trebuie să știi că Revolut Ltd. și Stripe Inc. vor face un parteneriat ce va sprijini plățile în Marea Britanie și Europa.

Astfel, Revolut va facilita plățile folosind infrastructura deja existentă a companiei Stripe. Astfel, firma cu sediul la Londra va putea urmări o extindere a serviciilor sale în mai multe regiuni ale lumii. 

„Suntem încântați să dăm putere Revolut pe măsură ce construiește, crește și ajută oamenii din întreaga lume să obțină mai mult din banii lor”, a declarat Eileen O’Mara, responsabil pentru venituri și creștere EMEA la Stripe.

Combinația acestor două mari companii care au crescut de la mici startup-uri la mari companii de operațiuni fintech în expansiune contestă băncile și furnizorii de plată consacrați. Stripe, compania americană cu sediul la San Francisco, a încheiat recent un parteneriat cu compania de transfer internațională Wise Plc și furnizorul de buy-now-pay-later Klarna Bank AB. Soft-ul companiei Stripe este folosit de milioane de companii în întreaga lume și este cu adevărat un pas spre detronarea marilor bănci internaționale. 

Revolut oferă în prezent servicii de plată utilizatorilor retail și business în aproximativ 30 de valute. În iunie, firma a făcut echipă cu platforma bancară deschisă Tink pentru a le permite utilizatorilor să-și încorporeze conturile bancare în aplicație. Combinarea acesteia cu Stripe oferă șansa de înfăptuire a unei expansiuni colosale a ambelor companii. 

Combinarea celor două companii va duce la un mare pas înspre modernizarea sistemului bancar internațional. Odată cu introducerea unui nou software și a mai multor servicii prestate de ambele companii, marile bănci mondiale vor fi nevoite să egaleze eforturile micilor companii de tehnologii informaționale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Modele noi de rochii pe care le poți achiziționa de la Resense

Articolul Urmator

Top 3 abilitati de comunicare cu impact puternic asupra traiectoriei carierei tale