Cum să începi mobilarea noii tale locuințe?

Cum să începi mobilarea noii tale locuințe?

Tocmai ți-ai cumpărat un nou apartament sau o nouă casă și nu știi de unde să începi mobilarea ei? Ei bine, încearcă împărțirea ei pe încăperi, pentru a face organizarea mai ușoară. Pentru a te ajuta, am pregătit o listă cu cele mai importante elemente din camerele principale ale locuinței tale.

Iată cum să mobilezi fiecare încăpere:

1.      Dormitorul

Începând cu dormitorul, acesta este extrem de important deoarece este destinat odihnei tale. Patul trebuie să fie piesa de rezistență, așa că investește în calitatea lui. Alege o saltea bună pentru un somn sănătos și o poziție corectă a coloanei. Ca piese de mobilier, optează pentru noptiere pe ambele părți ale patului și un dulap mare pentru depozitare. Dacă ești femeie, o piesă pe care o vei adora este măsuța de machiaj ce te va încânta în fiecare dimineață. Ar fi de menționat să eviți plasarea televizorului în dormitor deoarece ar putea afecta somnul. Optează pentru așezarea sa în camera de zi în schimb.

2.      Livingul

Camera de zi este locul destinat activităților zilnice. Pe timpul zilei pentru muncă, iar seara pentru petrecerea timpului cu restul familiei. Date fiind aceste activități, piesa elementară din living este canapeaua. Aceasta trebuie să fie spațioasă și bine poziționată pentru a asigura confortul necesar și a îndeplini toate nevoile casei. În fața sa o să fie poziționat televizorul pentru urmărirea serialelor și a programelor preferate. Pe lângă acestea, se poate adăuga o bibliotecă și încă câteva dulapuri pentru depozitare în funcție de spațiul rămas.

Cele mai citite articole

3.      Bucătăria

A treia încăpere pe listă este bucătăria. Aceasta are rolul primordial de preparare a mâncării pentru a proteja restul casei de mirosul gătirii alimentelor. Alege să investești într-un cuptor de calitate dacă îți place să gătești, deoarece constituie o variantă mai sănătoasă față de mâncarea prăjită, dar cu un gust similar. Evident, se mai adaugă aragazul deoarece rămâne o piesă indispensabilă indiferent de motivele pentru care îl vei utiliza. Apoi, pentru depozitarea alimentelor, optează pentru un frigider incorporabil pe care să îl poți muta în funcție de preferințele tale. La Altex.ro găsești o gamă variată de acccesorii pentru bucătărie, cât și piese esențiale. Alte elemente de care s-ar putea să ai nevoie sunt hota, cuptorul cu microunde și roboții de bucătărie.

4.      Baia

Baia este o altă încăpere la care să fii atent în alegerea componentelor sale. Trebuie să decizi în funcție de stilul de viață pe care îl ai dacă ar fi o achiziție mai bună un duș sau o cadă. O persoană cu un lifestyle activ ar rezona mai bine cu ideea de a face dușuri rapide, în timp ce unui om cu un stil de viață mai calm și lent îi va prinde mai bine să facă o baie caldă la finalul fiecărei zile. Pe lângă asta, dimensiunea oglinzii și a chiuvetei pe care o vei alege are un rol important ce trebuie stabilit în funcție de numărul de persoane care vor folosi baia respectivă, în așa fel încât să existe loc pentru toată lumea.

Ținând cont de toate aceste sugestii, locuința ta va fi de vis! Alege ce ți se potrivește ție și familiei tale, iar confortul și starea voastră de bine din interiorul noului spațiu vor fi la cote maxime.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Centrale fotovoltaice proprii, un obiectiv ambițios marca Iustin Paraschiv și Carmistin

Articolul Urmator

7 sfaturi pentru a scapa de nervozitatea excesiva