Curte cu garaj: 4 aspecte de care sa tii cont

Curte cu garaj: 4 aspecte de care sa tii cont

Traiul la casa cu curte este diferit de cel de la bloc, deoarece la casa va trebui sa te ocupi de toate aspectele necesare asigurarii confortului tau. Inca de la inceput vei vedea ca va fi nevoie sa te ocupi de curte si alei, mai ales daca planuiesti sa iti construiesti si un garaj. Iată câteva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi o curte cu garaj.

Aleile de acces joaca un rol foarte important

Daca detii o masina si vei dori sa ai acces la garaj, atunci va trebui sa te orientezi catre cele mai sigure tipuri de pavari ale acestora. Una dintre cele mai bune solutii este sa folosesti pavaj din piatra cubica, un finisaj deosebit de cunoscut chiar si in cazul lucrarilor de reabilitare a drumurilor publice. 

Avantajul folosirii acestor produse consta in faptul ca iti ofera un aspect elegant si deosebit, in vreme ce iti asigura si posibilitatea de a te bucura de alei pietruite si rezistente, care sa faciliteze deplasarea. 

Realizate in mod corect, aleile pentru masini protejeaza autovehiculul de mici incidente, deoarece piatra nu este ascutita si in consecinta masina ta nu avea de suferit.  De asemenea, piatra cubica este potrivita chiar si traficului pietonal, deoarece el preintampina alunecarea si ofera un substrat confortabil pe care sa poti merge.

Construieste un gard cu porti mari

Cele mai citite articole

Vei avea nevoie de asemenea sa iti asiguri si accesul in curtea ta, iar pentru aceasta vei avea nevoie de o poarta care sa deserveasca traficul pietonal, dar si de o poarta pentru automobile. Cea mai buna varianta in acest moment este folosirea portilor automatizate, realizate din fier forjat cu finisaj de policarbonat. Acestea pot fi actionate prin telecomanda, fara a fi nevoit sa pierzi timp coborand din masina pentru a deschide portile.

Aceste tipuri de porti sunt potrivite si in contextul protectiei, deoarece oricum vei avea nevoie de o varianta de gard si poarta care sa te protejeze de ochii mult prea curiosi ai vecinilor. 

Nu amplasa garajul chiar langa poarta

Este indicat sa nu construiesti garajul chiar langa poarta deoarece vei dori sa iti protejezi masina si sa iti oferi confort. Confort poate insemna un garaj cu trecere spre locuinta ta astfel incat sa poti parca masina, pentru ca mai apoi sa nu fii nevoit sa iesi din garaj si sa te indrepti spre casa, ci doar sa inchizi garajul si sa intri direct in locuinta ta.

Prelungeste aleile pietonale si spre zona gradinii

Atunci cand construiesti aleile spre garaj ar trebui sa iei in calcul si faptul ca vei avea nevoie de alei pietonale, prin grădină. Vei avea nevoie de o alee spre piscină, spre grădina interioară sau chiar spre zona de grătar sau spre foișor, daca te gandesti sa instalezi unul. Cu siguranta nu vei putea merge pur si simplu pe gazon asa ca va trebui sa iei in calcul optiunea realizarii aleilor. Acestea pot fi realizate din beton, piatra cubica sau travertin, sau daca aceste optiuni ti se par scumpe, atunci poti opta pentru caramida sau pietris. Acestea din urma insa sunt materiale care se amesteca cu usurinta in noroi, in cazul ploilor, drept pentru care pot fi luate in calcul doar ca elemente provizorii, nu ca finisaje definitive. 

Amenajarea unei grădini și a unei curti presupune si crearea tuturor posibilitatilor de a te bucura de confort. Aleea, mobilierul de gradina, garajul, poarta, fiecare dintre aceste lucruri contribuie in mod decisiv la bucuria ta de a beneficia de o gradina cu adevarat deosebita, parte din ceea ce inseamna pentru tine acasa. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Laptop pentru munca sau pentru gaming: cum alegi modelul potrivit?

Articolul Urmator

Avantajele de a apela la serviciile funerare