De ce este important sa se aleaga inchirierea unui spatiu comercial?

Inchirierea unui spatiu comercial este intotdeauna o alegere importanta pentru orice afacere. Fie ca este vorba de sfarsitul unui contract de inchiriere, de o crestere a activitatii sau de crearea unei noi afaceri, trebuie luate in considerare mai multe elemente pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. 

Inchirierea de spatii comerciale Bucuresti are multe avantaje pentru intreprinderi. Inainte de a semna un contract de inchiriere, antreprenorul trebuie sa ia in considerare toate aceste optiuni. Este mai bine sa inchiriezi, sa cumperi sau sa construiesti o cladire comerciala? 

Decizia finala trebuie sa tina cont de situatia financiara actuala a intreprinderii, de planurile de extindere, de nevoile actuale si viitoare de infrastructura si de baza de clienti. Dar care sunt avantajele aduse de spatii comerciale de inchiriat?

Avantajele inchirierii unei cladiri comerciale

Costuri initiale mai mici: desi multi proprietari solicita un depozit echivalent cu o luna de chirie, aceasta suma este mult mai mica decat avansul necesar pentru o achizitie sau un proiect de constructie.

Cele mai citite articole

Responsabilitatile proprietarului: Pe langa chirie, chiriasilor li se cere, de obicei, sa plateasca o parte din costurile de intretinere si conservare. Cu toate acestea, diverse servicii, inclusiv cele de deszapezire, curatenie si peisagistica, sunt in general furnizate de proprietarul cladirii, cu exceptia cazului in care se specifica altfel in contractul de inchiriere. In plus, proprietarul este responsabil pentru renovarea cladirii, cum ar fi refacerea acoperisului.

Oportunitatea de a investi in afacere: Inchirierea permite economisiarea de  bani la inceputul proiectului care se investesc in afacere, in achizitionarea de echipamente mai bune si in campanii de marketing. Intreprinderile nou-infiintate prefera sa inchirieze pentru a-si concentra investitiile in afacere.

Alegerea locatiei: In mod normal, exista o gama mai larga de locatii disponibile pentru inchiriere decat pentru cumparare. Exista multe zone urbane, ceea ce permite o mai mare apropiere de consumatori. In plus, gasirea unei pozitii strategice in raport cu publicul tinta sau cu forta de munca disponibila este mai usoara.

Spatiu inchiriat in functie de nevoi: Inchirierea permite unei companii sa fie mai flexibila in ceea ce priveste spatiul. Poate inchiria ceea ce are nevoie in acest moment si poate planifica schimbarea sediului peste cativa ani pentru a se adapta la crestere. Contractele de inchiriere pot fi de diferite durate, permitand unei intreprinderi sa planifice cresterea pe masura ce se dezvolta. Alternativ, unii proprietari pot rezerva unul dintre spatiile lor din aceeasi cladire daca o afacere isi manifesta interesul de a se extinde. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce diferențe există între noua etichetă energetică și cea veche?

Articolul Urmator

De ce Topfer este o solutie atunci cand cauti formule de lapte optime pentru bebelusi