Ce diferențe există între noua etichetă energetică și cea veche?

Ținând cont de schimbările care au lor pe piața de energie, foarte multe persoane manifestă un interes crescut față de eficiența energetică, fiind preocupați de achiziționarea electrocasnicelor moderne pentru locuințele lor. 

Datorită tehnologiei avem acces la o gamă variată de electrocasnice inovatoare, cu un consum mic de energie. Clienții pot lua decizii obiective cu noua etichetă energetică, ei putând să analizeze și să evalueze obiectiv electrocasnicele, în baza unor criterii care țin atât de consum, cât și de performanțele acestora.

Care sunt deosebirile dintre eticheta energetică veche și cea nouă?

Noua etichetă utilizează o scară unitară de la A la G pentru absolut toate tipurile de electrocasnice. Eticheta vechea includea utilizarea unor variații în ceea ce privește clasa A de energie și anume A+, A++, A+++. Astfel, cu noua etichetă, clasificarea este mult simplă, mai clară și în folosul clienților. 

O altă diferență sesizabilă, este că pe noua eticheta, în colțul din dreapta este inserat un cod QR, care odată scanat va face trimitere la baza de date a etichetelor noi întocmită de către Uniunea Europeană. În acest fel, se asigură transparența și un control mult mai eficient al pieței electrocasnicelor.

Cele mai citite articole

Pe noua eticheta este marcat consumul de energie al fiecărui produs chiar în zona centrală a etichetei. În acest context pentru a face alegeri inteligente este esențial să cunoști și kWh pret pentru a putea estima cu ușurință și costurile aferente consumului acestor electrocasnice. 

De asemenea, noua etichetă prezintă în partea jos diferite pictograme care indică clientului performanțele tehnice ale electrocasnicelor.

Concluzii

În cazul în care dorești să-ți echipezi locuința cu electrocasnice moderne, ai în vedere produsele din noile clase energetice. La achiziționarea lor este prioritar să citești informațiile precizate în noua etichetă. Acest lucru te va ajuta să iei cea mai bună decizie.

În plus, dacă vrei să afli informații despre cum îți poți optimiza consumul de energie în locuință, consultă manualul de eficiență energetică oferit de CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Trei meciuri cu potențial de surprize în UEFA Champions League. Se încurcă Chelsea la Dortmund?

Articolul Urmator

De ce este important sa se aleaga inchirierea unui spatiu comercial?