DE CE NU AM ORGASM?

DE CE NU AM ORGASM?

Desi multe femei ar crede ca lipsa orgasmului este o problema majora cu care se confrunta, existand chiar persoane care vad acest lucru ca pe o boala – nu, lipsa orgasmului nu este echivalenta cu frigiditatea, desi multi asa cred – lucrurile nu stau atat de rau. Motivele pentru care nu ai orgasm pot fi numeroase, dar poate fi vorba, pur si simplu, si de organismul tau care functioneaza intr-un stil propriu, personalizat, astfel ca oriunde ai cauta raspunsurile, este posibil sa le gasesti tot in interiorul tau. 

Ce este anorgasmia?

Anorgasmia, denumirea stiintifica pe care o are acest fenomen, respectiv absenta orgasmului, este intalnita mai ales la femei, deoarece la barbati orgasmul este cel care insoteste aproape intotdeauna ejacularea, motiv pentru care si intrebarea „De ce nu am orgasm?” este pusa mai des de femei.  Lipsa orgasmului nu este echivalenta cu lipsa placerii in timpul actului sexual sau cu absenta dorintei, ci este vorba, pur si simplu, de faptul ca o persoana nu ajunge in punctul cel mai inalt al placerii, in varf. 

Necunoasterea propriului corp, principala cauza a absentei orgasmului 

Cele mai citite articole

Una dintre principalele cauze ale absentei orgasmului se refera la faptul ca persoana in cauza nu isi cunoaste propriul corp. Este important sa iti cunosti corpul, sa il intelegi, sa stii despre mecanismele care provoaca placere si care duc la orgasm, intr-un final, daca totul merge bine. Exista persoane care cunosc orgasmul doar in momentul in care partenerul le ajuta sa isi descopere corpul, aratandu-le astfel ca se gandesc nu numai la propria placere, ci si la placerea celuilalt. 

Obstacole numeroase in calea orgasmului 

Pe langa necunoasterea corpului, exista si alte cauze ale absentei orgasmului, iar dintre acestea pot fi amintite stresul, oboseala, frica de durere sau rusinea de propriul corp. Oricare dintre acestea poate reprezenta un obstacol in calea obtinerii orgasmului, fiind vorba despre o stare psihologica prin care persoana in cauza ajunge sa problematizeze uneori mai mult decat este cazul. Scapa de aceste griji si de aceste temeri, descopera-ti corpul si asigura-te ca il cunosti cat mai bine, ai incredere in ceea ce poti tu si gaseste acel partener care se gandeste si la tine, nu numai la propria placere, iar orgasmul poate fi mai aproape decat crezi.

Exista si persoane care descopera orgasmul doar prin masturbare, insa acest lucru nu inseamna ca exista o problema in adevaratul sens al cuvantului, ci doar ca fiecare corp, fiecare organism functioneaza in ritmul si in stilul propriu, iar ceea ce este important este sa descoperi cum se intampla acest lucru si in cazul tau. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum pregătești mașina pentru un drum lung: 4 sfaturi

Articolul Urmator

Servicii curatenie Bucuresti pentru firme si spatii private