Dispozitive ortopedice necesare persoanelor cu handicap sa se descurce singure sau cu minim de ajutor la baie

Dispozitive ortopedice necesare persoanelor cu handicap sa se descurce singure sau cu minim de ajutor la baie

Nimeni nu isi doreste sa ajunga in scaun cu rotile. Nimeni nu isi doreste sa fie supus unei interventii chirurgicale sau sa fie implicat intr-un accident care sa il lase paralizat sau in imposibilitatea de a se deplasa sau de a face unele actiuni la fel ca si inainte, fara ajutor din partea ingrijitorului sau din partea membrilor familiei. Cei care sunt supusi unor asemenea evenimente neplacute trebuie sa aiba in vedere achizitionarea unor dispozitive ortopedice care le fac mai usoara deplasarea, realizarea unor necesitati fiziologice, dar care le fac mai usoara si viata.

Printre aceste dispozitive se numara cadre de WC, precum si alte acceosrii care sa ii ajuta pe cei bolnavi sa se descurce singuri sau cu un minim de ajutor in baie. In aceeasi categorie intra si un inaltator WC cu capac necesar celor care nu se pot descurca singuri la baie.

Ce rol au cadrele si inaltatoarele WC in viata pacientilor imobilizati sau cu probleme de sanatate grave?

Cele mai citite articole

Unul din cele mai importante accesorii ortopedice pentru toaleta pentru persoanele care se deplaseaza foarte greu si nu au suficient de multa stabilitate in forteme proprii este cadrul WC cu doua sau cu patru picioare. Practic, aceste cadre se fizeaza langa toaleta, cuprinzand-o, astfel incat bolnavul sa se poata tina de manerele cadrului atat atunci cand se aseaza, cand se ridica si cand se sterge.

Este foarte important ca ingrijitorii sau membrii familiei sa achizitioneze aceste cadre WC pentru persoanele care se afla in imposibilitatea de a se ingriji singure deoarece astfel nu numai ca le asigura un sprijin in plus, ci si stabilitatea si increderea in sine de care au nevoie astfel incat sa nu se mai simta neputinciosi atunci cand vine vorba de cele mai intime sarcini pe care le au de indeplinit.

Cadrele de WC sunt foarte utile, simplu de utilizat, sunt practice si rezolva orice problema a pierderilor de echilibru in momentul asezarii pe scaunul de toaleta. Pe de alta parte, inaltatoarele WC cu capac sunt utile persoanelor care se afla in imposibilitatea de a-si purta singure de grija deoarece le ajuta sa stea la o inaltime confortabila lor si sa nu mai fie nevoiti sa se aseze de fiecare data cand se duc la toaleta. Aceste dispozitive sunt ideale mai ales pentru cei care au trecut prin operatii si celor care au dificultati in a se aseza pe vasele de toaleta cu inaltimea standard.

Inaltatoarele cu WC sunt rezistente, au capacitatea de a sustine pacienti cu o greutate foarte mare, ajuta la mentinerea unor posturi corecte si reduc fixarea soldurilor si a articulatiilor. Aceste dispozitive care au si capac sunt ideale pentru a fi utilizate de persoanele care au suferit operatii la sold, care au tije la sold si le este teama sa se aplece sau nu pot face acest lucru din cauza ca ar avea dureri foarte mari sau operatia ar avea de suferit.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ai o afacere care merge bine? Te poti muta rapid in alta locatie inchiriind birouri in zone bune

Articolul Urmator

Articole pe care le poți include în coșul de Crăciun corporate