Importanta unui termostat pentru centrala

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa se incalzeasca pe perioada iernii cu ajutorul unei centrale termice pe gaz. Aceasta este cea mai buna varianta de incalzire la momentul actual, atat pentru cei care locuiesc la casa, cat si pentru cei de la bloc.

In foarte multe orase din tara, companiile de termoficare au dat faliment sau, daca au ramas inca in stare de functionare, oamenii nu isi mai permit sa plateasca factura la caldura din cauza scumpirii constante a gigacaloriei. Din aceste motive, multe familii aleg sa instaleze centrala in apartamentul sau in casa in care locuiesc.

Pentru a avea o idee despre temperatura din locuinta este necesar un termostat ambiental, acest dispozitiv ajutand si la economisirea unor sume considerabile, fara a periclita confortul termic al membrilor familiei. Practic, un termostat centrala va reusi sa masoare in mod eficient temperatura dintr-o incapere si sa regleze in mod automat functionarea sistemului de climatizare, fara niciun fel de interventie din partea utilizatorului.

Ce este un termostat ambiental de centrala si de ce este acest dispozitiv foarte util?

Termostatul ambiental este un echipament mic, dar foarte util, folosit numai impreuna cu un sistem de climatizare, de incalzire sau de racire si care are control asupra pornirii sau a opririi acestuia, in functie de temperatura care se inregistreaza in incapere in raport cu cea dorita de utilizatori.

Cele mai citite articole

Modelele de termostate de centrala pot fi mai simple sau mai complexe, unele putand fi controlate de la distanta, semi-inteligente, capabile de auto-reglare pentru economisirea de energie. Functiile de baza sunt prezente si in cazul modelelor foarte accesibile, iar acestea aduc economii semnificative la facturile lunare.

Termostatul ambiental nu este util numai pentru ca opreste aparatul de climatizare atunci cand este atinsa temperatura dorita in incapere, ci si pentru ca previne variatiile de temperatura prea mari din locuinta, crescand nivelul confortului termic al utilizatorilor, fara costuri prea mari.

Pe de alta parte, utilizatorii trebuie sa stie ca termostatul setat la o temperatura foarte ridicata nu va influenta viteza cu care se incalzeste camera, intrucat acesti parametri tin numai de sistemul de incalzire folosit si de latenta acestuia. Termostatul are simplul rol de a porni si de a opri incalzirea, in functie de temperatura inregistrata in locuinta in comparatie cu temperatura pe care o doreste utilizatorul.

Ideal ar fi ca fiecare incapere a locuintei sa aiba un termostat care sa controleze sistemul de incalzire din acea camera, insa acest lucru nu este posibil. De aceea, se va folosi un singur termostat in camera cel mai des frecventata sau cea mai racoroasa din intreaga casa, pentru a asigura un confort termic adecvat in toate camerele.

Termostatul ambiental trebuie ales in functie de dispozitivele compatibile, dar si de plaja de reglare a temperaturii, si anume de intervalul in care poate fi reglata temperatura ambientala, de regula situata intre 10 si 35 de grade Celsius. Conteaza si posibilitatea setarii din 0,5 in 0,5 grade, nu numai din grad in grad, dar si tipul comenzii (cu fir sau wireless), precum si distanta maxima dintre dispozitivele sistemului.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Curs de Make-up autorizat, pentru un viitor asigurat

Articolul Urmator

Cum alegi cel mai bun parfum barbatesc pentru a-l oferi cadou?