Pleci la drum cu mașina vara aceasta? Top 3 aspecte de care să ții cont înainte de plecare

Cu toții știm deja că vacanțele  și concediile în alte țări sunt mereu cele mai așteptate evenimente din fiecare familie. Dacă anul acesta te-ai hotărât să nu mai pleci cu avionul și să nu mai depinzi de alte mijloace de transport ca în trecut, ai făcut alegerea potrivită. Astfel, te vei putea duce exact când vrei și unde vrei, fără prea multe griji. Însă, înainte de a pleca la drum lung trebuie să ții cont de câteva aspecte. Citește în continuare acest articol și vezi ce trebuie avut în vedere. 

Top 3 aspecte de care să ții cont înainte de plecare

Verifică cauciucurile

Este important ca în perioada caldă să aveți tipul corespunzător de anvelope, mai exact cele de vară. Nu este recomandat și nici legal să conduceți cu cele de iarnă. De aceea, dacă vara aceasta nu ai condus mașina și nici nu ai apucat să îți schimbi cauciucurile, este timpul să faci acest pas. Iar dacă le ai pe cele corespunzătoare, tot nu ai scăpat pentru că și acestea trebuie verificate. Înainte de a pleca în călătoria mult așteptată nu uita să verifici presiunea roților. Aceste lucru trebuie făcut când anvelopele sunt reci, deci înainte de a o conduce.  De asemenea, dacă consideri că roțile mașinii nu sunt în cea mai bună formă, nu pleca la drum așa. Fă un mic stop la un service auto și consultă-te cu un specialist din domeniu, acesta te va îndruma spre cea mai bună soluție.

Verifică și interiorul mașinii

După ce te-ai asigurat că anvelopele sunt corespunzătoare și poți participa cu ele în trafic, este nevoie să acorzi atenție și aspectelor din interior. Primul lucru ar fi să vezi dacă nivelul uleiului este cel indicat pentru mașina ta. În caz contrar, completează cu cât mai este nevoie. Ulterior, verifică frânele, acestea fiind un aspect extrem de important. Dacă acestea scot un sunet neobișnuit atunci când sunt utilizate, alege ca mașina să fie inspectată de un profesionist. 

Documentația să fie pusă la punct

Cele mai citite articole

Cu siguranță nu vrei să pleci la drum lung fără ca tu să ai cu tine actele mașinii. De aceea, verifică de mai multe ori dacă printre documentația ta se află: certificatul de înmatriculare, Inspecția tehnică periodică (ITP), Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) și rovinieta. Asigură-te că ai la tine aceste acte atunci când te urci la volan și totodată dacă acestea sunt valabile. O recomandare ar fi, dacă dorești să faci o verificare la rovinieta ta, poți consulta site-ul Asiguraricontactless.ro. Prin această metodă simplă și rapidă, te poți asigura că rovinieta ta nu este încă expirată. 

În concluzie, dacă alegi să mergi la drum lung vara aceasta, nu uita să te asiguri de cele menționate mai sus. Știm deja că vrei să ai un concediu plăcut fără a avea probleme cu mașina, așa că fă o vizită pe la service-ul auto și una  pe internet ca să verifici rovinieta. 

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Implantul dentar și riscurile asociate acestuia

Articolul Urmator

Cum să te protejezi în timp ce sudezi: 4 elemente esențiale