Pompele submersibile – la ce sunt necesare?

O pompă submersibilă sau o pompă submersibilă electrică (ESP) este un dispozitiv care are un motor închis ermetic aproape de corpul pompei, scufundat în fluid.

Unele pompe submersibile pot fi proiectate să funcționeze în timp ce sunt complet scufundate, în timp ce altele pot fi plasate într-o zonă uscată.

O pompă submersibilă este similară cu o pompă centrifugă cu același design ca un difuzor sau o pompă cu turbină. Aceasta împinge apa la suprafață în loc să aspire apa din pământ ca pompele de apă subterană. O pompă submersibilă este o pompă care poate fi situată sub apă și încă își îndeplinește funcția dorită. Acestea sunt de obicei pompe cu mai multe etape, astfel încât capetele superioare să poată fi dezvoltate. Pompele submersibile sunt eficiente, silențioase și de lungă durată.

1. POMPA SUBMERSIBILĂ FĂRĂ CONTACT:

Pompa submersibilă fără contact, cu deplasare constructivă, acționată pneumatic, folosește aer comprimat.Utilizarea pompelor submersibile fără contact sunt speciale pentru apele subterane.

2. POMPA SUBMERSIBILĂ CU TOCĂTOR:

Aceasta este o mașină de scurgere a apelor uzate. Odată ce apa reziduală conținută în rezervor atinge un stadiu selectat, pompa se va activa, va măcina deșeurile într-o rezoluție eficientă, apoi va fi pompată într-un sistem central de canalizare sau într-un rezervor septic. Aceste pompe submersibile pot fi instalate în subsoluri sau curți.

3. POMPE SUBMERSIBILE PENTRU PUȚURI :

Acestea sunt dispozitive extrem de eficiente care utilizează forța centrifugă pentru a scurge apa din rezervorul subteran din casa ta. Tipul de pompă de apă depinde de adâncimea puțului și sunt necesare multe puteri de cai pentru a pompa cu succes apa.

Cele mai citite articole

4. POMPE SUBMERSIBILE DAB:

Aceste pompe sunt un tip de pompă submersibilă utilizată pentru reglarea apei sau furnizează în diverse funcții miniere, agricole, fântâni adânci, retenție a apei de ploaie și exploatarea petrolului.

5. POMPA SUBMERSIBILĂ DE FÂNTÂNĂ:

Pompele de fântână sunt proiectate pentru a asigura mișcarea apei pentru echipamentele utilizate pentru funcții estetice și aerare în locuințe.

6. POMPE SUBMERSIBILE DE UTILITATE:

Pompele utilitare sunt dispozitive capabile să pompeze cantități mari de fluid într-o perioadă scurtă de timp. De obicei, aceste dispozitive sunt fabricate din plastic, termoplastic sau oțel inoxidabil.

AVANTAJELE POMPEI SUBMERSIBILE:

1. SIGURĂ:

Aceste pompe submersibile sunt mai sigure decât diferite tipuri de pompe, deoarece toate componentele probabil dăunătoare ale pompelor sunt depozitate sub apă. Sunt adesea acoperite și rareori eficiența lor e corelată cu potențialul de manipulare a elementelor interne și a supapelor.

2. NIVELUL DE ZGOMOT:

Pompele submersibile produc cantități mici de zgomot deoarece sunt scufundate sub apă. Ajută la atenuarea sunetului cauzat de pompă. Pompele obișnuite sunt poziționate pe pereți exteriori sau sume, provocând o cantitate considerabilă de zgomot.

3. EFICIENȚĂ:

În comparație cu pompele obișnuite, pompele submersibile sunt mai ecologice, deoarece pompează lichid care este mai aproape de pompă și are mai puține funcții decât pompele obișnuite.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Etapele de construire a unei locuințe rezidențiale

Articolul Urmator

Cercei pentru copii: o alegere grea pentru părinți