Recomandări pentru alegerea celor mai buni pantofi de alergare

Recomandări pentru alegerea celor mai buni pantofi de alergare

Îți face plăcere să alergi sau vrei să te menții în formă? Indiferent de suprafața de alergare, ai nevoie de încălțăminte confortabilă, adaptată vremii. Nu alerga încălțat cu orice pereche din garderobă, deoarece acest lucru poate avea efecte negative asupra mușchilor și articulațiilor.

Nu știi cum alegi cei mai buni pantofi sport pentru alergare? Ține cont de recomandările noastre, astfel încât să faci achiziția corectă!

Ține cont de suprafața de alergare

Pentru a cumpăra pantofii sport potriviți, ține cont de suprafața de alergare. Dacă obișnuiești să alergi pe teren plat, pe o pistă sau pe asfalt, ai nevoie de o pereche de pantofi sport cu talpă subțire și aderență medie. În schimb, pentru alergarea pe suprafață accidentată sau pe munte, îți trebuie pantofi sport cu talpă mai groasă sau chiar modele prevăzute cu crampoane. În acest caz, talpa trebuie să asigure o aderență mare și o stabilitate crescută.

Alergi pe trotuar sau în parc? Optează pentru pantofi sport ușori și flexibili, care oferă amortizare bună. Pentru alergarea pe bandă, găsești modele special concepute pentru sala de fitness. Inspiră-te din modelele de pantofi sport Puma, unde vei găsi perechi confortabile, ideale pentru acest tip de activitate fizică.

Alege materialul potrivit

Când cauți pantofi sport de alergare, trebuie să alegi materialul potrivit. Încălțămintea de alergare îți va oferi un confort termic corespunzător, în funcție de sezon. Caută modelele care sunt confecționate din materiale ușoare, care previn transpirația excesivă a picioarelor.

Pentru trasee denivelate, în sezonul rece, achiziționează pantofi sport din materiale mai groase, care oferă aderență. La fel de indicați sunt și pantofii de alergare impermeabili, care te protejează de umiditate.

Ia în calcul sistemul de închidere

Cele mai citite articole

Nu ezita să verifici care este sistemul de închidere al pantofilor de alergare. Acest criteriu îți demonstrează stabilitatea din timpul alergării, precum și timpul în care te încalți și te descalți.

Sunt recomandați pantofii sport de alergare cu șiret, întrucât permit ajustarea pe picior, pentru a te simți confortabil. Evită încălțămintea sport cu elastic, pentru că nu asigură fixarea corectă a piciorului în timpul sesiunii de alergare.

Optează pentru modele care oferă stabilitate

Fiindcă alergatul implică impactul constant cu solul, pantofii sport trebuie să-ți ofere stabilitate. Glezna trebuie să se miște natural, iar pantofii să absoarbă șocul în momentul impactului cu solul.

Cumpără pantofi de alergare confortabili

Cei mai buni pantofi de alergare sunt aceia în care te simți comod și după o sesiune lungă de antrenament. Nivelul de confort pe care ți-l oferă încălțămintea sport este influențat atât de design, cât și de căptușeală și de modul în care pantofii îmbracă glezna.

Fii atent la modul în care pășești când alergi

Perechile de pantofi sport pentru alergare trebuie să aibă un grad corect de amortizare. Astfel, talpa se va poziționa corect atunci când pășești pe sol. Picioarele tale merg către interior când alergi? Ai nevoie de pantofi sport performanți, care să ofere un plus de stabilitate. În cazul în care aterizezi pe exteriorul tălpii, optează pentru pantofi sport cu amortizare suplimentară. Ia în calcul și pronatia tălpilor, atunci când achiziționezi pantofii sport de alergare.

Ia în calcul recomandările de mai sus și alege cele mai bune modele de încălțăminte pentru alergare. Atâta timp cât îndeplinesc criteriile de mai sus, îi poți folosi în fiecare zi pentru alergare și un antrenament reușit.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Alege friteuza profesională, în locul prăjirii la tigaia clasică!

Articolul Urmator

Toxiinfecția alimentară în vacanță: cum o eviți?