Sfaturi vestimentare pentru ținuta de nuntă

Sfaturi vestimentare pentru ținuta de nuntă

Te întrebi ce să porți la o nuntă în acest sezon? Pe măsură ce invitațiile încep să se adune, apare și presiunea vestimentară. La fel ca în cazul unui botez, cea mai potrivită ținută va depinde de tipul de nuntă la care urmează să participi, însă rochiile elegante, salopetele măgulitoare sau compleurile grozave sunt un bun punct de plecare și cele mai comune obiecte vestimentare pe care doamnele le preferă pentru nuntă. 

Cel mai important este să stabilești care sunt principalele reguli în ceea ce privește ținuta pentru nuntă, în calitate de invitată. Poți purta alb? Poți purta negru? Pantalonii sunt potriviți? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările frecvente atunci când vine vorba de ținutele invitaților la nuntă. Pentru a te ajuta să navighezi pe acest teren dificil, am alcătuit ghidul suprem al etichetei privind ținutele pentru nuntă, care cuprinde principalele lucruri pe care trebuie și nu trebuie să le faci. 

Poți purta o rochie strălucitoare la nuntă? 

În general, este în regulă să porți paiete la o nuntă, deși ar trebui să iei în considerare culoarea acestora, perioada din an și stilul nunții înainte de a-ți alege rochia. Dacă nunta implică o petrecere de seară de amploare, atunci paietele sunt acceptate, însă, dacă mergi la o nuntă în grădină sau sub forma unei ceremonii pe plajă, paietele ar putea fi considerate „exagerate” pentru eveniment. Evită însă paietele argintii foarte deschise, deoarece nu vrei să eclipsezi mireasa. De asemenea, dacă poți afla culoarea rochiilor domnișoarelor de onoare, ar fi bine să eviți și această culoare de paiete.

Care este cea mai potrivită culoare pentru nuntă? 

Îți recomandăm să excluzi albul și negrul când vine vorba de nunți și să optezi pentru culori vii și îndrăznețe sau pasteluri frumoase (evită însă variantele foarte deschise). Nu uita că este un eveniment fericit, așa că încercați să evitați ținutele mult prea sobre. Ținutele negre pot funcționa dacă încerci să le scoți în evidență folosind un ruj, pantofi sau geanta în nuanțe vesele. O ținută întunecată de sus până jos poate fi epuizantă din punct de vedere vizual. 

Cele mai citite articole

Culoarea alb la o nuntă nu este deloc indicată, deoarece nu vrei să o eclipsezi pe mireasă. Deși mireasa s-ar putea să nu se supere, ceilalți invitați vor observa, iar declanșarea unei astfel de dezbateri la o nuntă nu este scopul zilei. Cu atât de multe culori minunate, poți găsi un model de rochie care să te avantajeze. Prin asociere, fildeșul, crem și chiar pastelurile foarte deschise sunt și ele eliminate (cu excepția cazului în care ești domnișoară de onoare și aceasta este nuanța nominalizată). 

Ce trebuie să porți ca și mamă a miresei sau a mirelui? 

Să decizi ce să porți la o nuntă atunci când ești mama miresei sau a mirelui poate fi aproape la fel de stresant ca și alegerea rochiei de mireasă. Când vine vorba de culoare, nu există reguli stricte de respectat, altele decât să te ferești de alb și negru. De asemenea, ar fi bine să eviți să porți aceeași culoare ca și domnișoarele de onoare, pentru a nu părea prea asortată.

Nu ești sigură de unde să începi? Gândește-te la culoarea care ți se potrivește și în care te simți cel mai bine atunci când o porți. În ceea ce privește croiala, ține cont cu adevărat de tipul tău de corp. Este recomandat să începi căutarea ținutei potrivite cu cel puțin trei luni înainte, pentru a avea suficient timp să o găsiți pe cea potrivită, să alegi accesoriile potrivite și să faci orice modificările necesare (dacă este cazul).  Când vine vorba de încălțăminte, nu renunța în totalitate la confort în favoarea farmecului. Zilele de nuntă, atunci când faci parte din familie, pot fi extrem de lungi, așa că optează pentru o înălțime a tocului cu care ești obișnuită. 

Acum că ești la curent cu sfaturile privind ținuta pentru nuntă, este momentul să începi căutarea. Poți achiziționa rochii de nunta de cea mai bună calitate, disponibile și în mărimi mari, de pe trendland.ro. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 de tipuri de magazine in care poti folosi cardul de cumparaturi

Articolul Urmator

5 Aspecte de care să ții cont atunci când achiziționezi o brățară