TOP 5 motive pentru a urma un curs de formare in managementul proiectelor

TOP 5 motive pentru a urma un curs de formare in managementul proiectelor

Managementul de proiect este aplicarea de procese, metode, abilitati, cunostinte si experienta pentru a atinge obiectivele proiectului. Cu alte cuvinte, managementul de proiect inseamna ghidarea muncii unei echipe pentru a obtine rezultate care sa indeplineasca criteriile de succes stabilite la inceputul proiectului. Iata cateva informatii valoroase daca doresti sa urmezi un curs project management.

Ce este managementul de proiect?

Mai intai, sa analizam ce este managementul de proiect si ce face un manager de proiect. 

Managementul de proiect presupune aplicarea cunostintelor si abilitatilor de proces pentru a se asigura ca echipa finalizeaza proiectul in limitele de timp si buget si atinge obiectivele stabilite.

Cea mai importanta provocare in managementul proiectelor este atingerea tuturor obiectivelor proiectului respectand constrangerile stabilite.

Din acest motiv, managerul de proiect trebuie sa anticipeze cat mai repede cel mai mare numar de probleme si obstacole. Managerul de proiect are responsabilitatea generala pentru initierea, planificarea, proiectarea, executia, monitorizarea, controlul si inchiderea cu succes a proiectului.

Principalele responsabilitati ale unui manager de proiect sunt:

 • Abordari traditionale si agile
 • Crearea de planuri de proiect
 • Metodologii de management al schimbarii
 • Planificarea si definirea domeniilor
 • Stabilirea si gestionarea asteptarilor
 • Gestionarea obiectivelor
 • Planificarea resurselor
 • Evaluarea timpului si a costurilor
 • Analiza si managementul riscurilor si problemelor
 • Monitorizarea si raportarea starii proiectului
 • Conducere de echipa
 • Faciliteaza comunicarea, colaborarea si intalnirile

Indiferent daca lucrezi sau nu in managementul proiectelor, majoritatea lucrurilor pe care le faci in viata de zi cu zi pot fi considerate proiecte.

Cunoasterea strategiilor, instrumentelor si sfaturilor te va ajuta doar sa iti atingi obiectivele mai rapid si mai eficient.

Care sunt beneficiile de a urma cursuri de management de proiect?

Cele mai citite articole

A deveni un bun manager de proiect nu este usor. Pentru a putea organiza si controla atat de multe aspecte ale unui proiect, este necesar sa ai un set foarte detaliat de cunostinte si abilitati tehnice. Formarea profesionala este prima alegere pentru a-ti imbunatati abilitatile de project management.

Iata cateva dintre beneficiile de a urma cursuri de project management si de a obtine o certificare recunoscuta.

1. Avantaj fata de concurenta

Managementul proiectelor este o abilitate necesara. Industrii precum inginerie, asistenta medicala, servicii financiare, tehnologie si drept au nevoie de oameni care au un nivel ridicat de abilitati organizatorice si de conducere, abilitati pe care managerii de proiect le dezvolta pe parcursul formarii si carierei lor.

2. Potential de crestere salariala

Cu siguranta este de remarcat ca prin obtinerea certificarii potentialul salarial creste considerabil. 

3. O mai buna calitate a muncii

Managementul de proiect este important deoarece asigura ca este o calitate a livrarii intotdeauna in concordanta cu obiectivele.

4. Conducere

Managementul proiectelor este important deoarece ofera leadership si directie proiectelor. 

5. Atingi obiectivele mai repede

Formarea in managementul proiectelor invata importanta timpului si a stabilirii obiectivelor: a invata cum sa prioritizezi fiecare obiectiv este cheia pentru a utiliza cat mai bine timpul.

Un obiectiv fara planificare poate duce la munca intensa pentru ore, saptamani si chiar luni. Dar, abordand obiectivele vei atinge fiecare piatra de hotar pe masura ce abordezi provocarile, acordand prioritate ceea ce conteaza cu adevarat.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 3 abilitati de comunicare cu impact puternic asupra traiectoriei carierei tale

Articolul Urmator

Pariul 12 la fotbal. Ce înseamnă?