Top-ul meseriilor in care trebuie sa inveti din mers

Top-ul meseriilor in care trebuie sa inveti din mers

Evolutia este necesara in viata fiecarui om. Totusi, fiecare evolueaza intr-un ritm propriu si in anumite aspecte ale vietii personale. Unii dintre noi alegem sa dezvoltam mai mult latura profesionala, pe cand altii se concentreaza pe familie sau hobby-uri. Cum sa te asiguri ca vei progresa mereu din punct de vedere profesional?

Raspunsul este mai simplu decat crezi! Tot ce trebuie sa faci este sa-ti alegi un domeniu in care poti invata din mers si te simti provocat mereu. Evita cu orice pret locurile de munca in care faci acelasi lucru timp de opt ore pe zi si alege unul dintre joburile de mai jos. 

Scriitor 

Indiferent de domeniul in care activezi, fie ca vorbim de fictiune, marketing sau diverse cursuri, mereu ai de invatat in calitate de scriitor. Mai ales daca scrii fictiune va fi nevoie sa faci multa cercetare pentru a descrie cat mai bine o perioada de timp, o situatie sau chiar trairile unui personaj.

Daca esti scriitor tehnic, va fi nevoie sa te familiarizezi cu o multime de produse sau servicii. Ca freelancer vei putea aborda o multime de subiecte, practic va fi nevoie sa inveti cate ceva nou in fiecare zi. Si da, nu te vei transforma intr-un scriitor genial din prima, va fi nevoie sa-ti slefuiesti arta si sa inveti pe parcurs ce se vinde si ce nu. 

Designer de aplicatii

Pe langa cunostintele de programare care trebuie sa fie mereu la zi, te vei confrunta aproape mereu cu diferite dileme legate de cum poti face diverse aplicatii sa mearga mai bine. Vei invata pe parcurs ce nevoi au consumatorii tai si cum sa le indeplinesti mai bine. 

Model de videochat 

Cele mai citite articole

Oricine poate fi model de videochat, dar categoric nu oricine va avea succes in aceasta meserie. Motivul este unul foarte simplu: nu toata lumea va primi training de calitate si nu oricine este deschis catre a invata. 

In videochat vei avea mereu de  invatat, fie din interactiunile cu utilizatorii, pentru a-ti da seama ce ii motiveaza si ce le place, fie de la alte modele care au gasit propria reteta a succesului. Tine ochii deschisi si vei putea deveni mai buna in fiecare zi. Se fac foarte frecvent angajari modele de videochat, deci concurenta este destul de mare. 

Profesor

Pentru a putea preda cu succes, trebuie sa fii extrem de adaptabil. Nu vorbim doar de noile descoperiri din domeniul tau si de noul tip de predare influentat de contextele sociale, ci chiar de elevii tai. Copiii si tinerii din ziua de azi sunt foarte diferiti de cei din generatiile trecute si vei esua lamentabil in meseria ta daca nu iei asta in calcul. Tine pasul cu ei daca vrei sa ramai relevant. 

Specialist in relatii publice 

In calitate de specialist in relatii publice singurul tau scop va fi sa-ti pozitionezi cat mai bine compania in fata publicului. Pentru asta, va fi nevoie sa descoperi din mers ce nevoi si interese are publicul si sa te adaptezi in concordanta. Daca esti talentat poti face social media si publicitatea gratis sa lucreze in favoarea ta. Cu cat este mai creativa campania, cu atat vei avea mai multe de invatat.

Daca esti genul de persoana care se plictiseste extrem de repede, nu vei rezista foarte mult intr-un job repetitiv. Ia asta in calcul data viitoare cand cauti un loc de munca sau alege mai multe job-uri part time pentru a nu te plictisi. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

7 alimente din bucătăria ta ce susțin o hidratare corespunzătoare

Articolul Urmator

Cele mai frumoase flori în cutii pentru Sfântul Andrei, pe care le poți comanda de la Maison d’Or!