Una dintre cele mai vechi specii de flori este trandafirul, iar denumirea lui din latină este Rosa și aparține familiei Rosaceae. Există și documente care dovedesc că, trandafirul era cultivat încă din anul 50 d. Hr, și își găsea utilizarea, exceptând scopul decorativ, atât pe post de remediu, cât și în bucătărie.
Trandafirul este considerat chiar și astăzi regele florilor, femeile găsindu-l utilizarea și pe post de accesoriu, deoarece este o floare ce inspiră pe lângă dragoste și eleganță.
Legenda trandafirului
Una dintre legendele trandafirului povestește că exista o fecioară de o frumusețe rară, pe nume Rhodanthe și frumusețea ei atrăsese o mulțime de pretendenți, dar care o epuizat, o urmăreau zi de zi și nu mai putea avea nici măcar o clipă de liniște. Fata a încercat să se ascundă în templul zeiței Diana, care a fost cuprinsă de gelozia pe frumoasa fată. Astfel în momentul în care pețitorii fără a mai putea fi controlați au distrus porțile templului, zeița, cuprinsă de mânie și gelozie, a transformat-o pe Rhodanthe într-o floare de trandafir, iar pețitorii fetei au devenit spinii acestei flori.
Cele mai citite articole
Pe lângă multe alte legende, apare și o semnificație din vremuri străvechi a trandafirului, aceea că reprezenta tăcerea, secretele, astfel această floare era pictată pe tavanul încăperilor unde se desfășurau întâlnirile secrete, pentru a se înțelege că tot ce se discută nu trebuie să se transmită în afara acelei camere.
Remedii din trandafiri
Încă din Antichitate, oamenii foloseau trandafirii și pe post de medicament. Astfel era folosit pentru afecțiunile ficatului, iar ceaiul din trandafir era folosit pentru îmbunătățirea vederii. Era folosit și ca tratament pentru infertilitate sub formă de sirop. Și în zilele noastre trandafirul și-a păstrat întrebuințările, se folosește pentru îmbunătățirea vederii sub formă de ceai, tot sub această formă tratează și stomatita. Dar principala utilizare a trandafirului o regăsim pentru piele, atât pentru răni, zgârieturi, cât și pentru hidratarea și catifelarea ei, de această dată sub formă de ulei. Apa de trandafiri curăță și revigorează, dar este un și mai bun tratament pentru părul uscat și deteriorat.
Lucruri pe care nu le știai despre trandafiri
- Se pare că Cleopatra îndrăgea foarte mult trandafirii și își decora întregul palat cu aceștia. Îi plăceau atât de mult, încât petale de trandafiri îmbrăcau întreaga podea.
- În Germania regăsim cel mai bătrân trandafir, are 1000 de ani și înflorește în fiecare an și mai frumos pe zidul Catedralei Hildesheim.
- Trandafirul conține mai multă vitamina C decât orice legumă sau fruct, chiar dacă acesta nu produce un fruct comestibil.
- Se pare că Grecii foloseau trandafirii pe post de accesorii, așadar aceștia mergeau la petreceri tot timpul împodobiți de trandafiri, iar pe piele se dădeau cu ulei de trandafir pentru mirosul pe care-l emană.
- Trandafirii nu doar că au apărut cu mulți ani în urmă, ei nu au vârstă și acest lucru este confirmat de faptul că arheologii au descoperit trandafiri fosilizați. Acești trandafiri datau de 40 de milioane de ani, conform arheologilor.
După ce ai aflat că trandafirii nu sunt doar frumoși, sunt și interesanți și datează de milioane de ani, sigur vrei să faci o bucurie veșnică unei persoane dragi și să-i dăruiești trandafiri nemuritori. Fără prea mult efort poți face acest lucru cu ajutorul Maison d’Or florarie online care te ajută cu trandafiri criogenati cu livrare imediata.
Cele mai citite articole