Zambilele – cele mai frumoase flori ale primăverii

Zambila, considerată și bijuteria primăverii, este o floare care semnifică viață și speranță și nu are nevoie de ocazii speciale pentru a fi oferită. Cu o istorie autentică și nenumărate semnificații, zambilele sunt unele dintre cele mai iubite flori din lume. Parfumul proaspăt și pătrunzător, culorile diferite și aspectul său minunat, au făcut din zambile reginele florilor de primăvară. Astăzi sunt nelipsite din grădini și florării și se regăsesc în mai multe variante: buchete de zambile simple sau asociate și cu alte flori, cutii cu flori sau aranjamente florale. Așadar, dacă acum la început de primăvară îți dorești cutii cu flori livrate rapid care să conțină și zambile, găsești la floraria online Maison d’Or.

Istoria zambilelor

Zambilele provin din spațiul Mării Caspice, crescând sălbatic în unele părți ale Iranului și Turkmenistanului, unde au devenit o plantă de primăvară favorită. Găsim reprezentări ale acestei flori pe miniaturi persane și turcești.

Importată din Orientul Mijlociu în secolul al XVI-lea, este adusă în Olanda la sfârșitul secolului, unde s-au dezvoltat mai multe soiuri, mai abundente și mai variat colorate decât zambilele orientale.

Cele mai citite articole

Zambilelor le-a crescut notorietatea și datorită poveștii de dragoste pasionale care a fost subiectul multor discuții în secolul al XVII-lea. Madame de Pompadour, amanta regelui Ludovic al XV-lea al Franței, a fost pionier în industria parfumeriei. Dintre toate, zambila a fost ingredientul său favorit, iar acest lucru i s-a datorat parfumului său proaspăt și pătrunzător. Josephine de Beauharnais, soția lui Napoleon Bonaparte, era extrem de pasionată de botanică și a înfrumusețat grădinile palatului Versailles cu zambile olandeze, creând practic o modă pe care elita franceză a început să o adopte.

Începând cu secolului al XVI-lea, zambila își tot schimba conotațiile și semnificațiile. Pe atunci era considerată floarea  prudenței și simbolul milei Fecioarei Maria. În secolul al XVIII-lea provoacă această isterie și devine simbolul luxului. Astăzi, zambila exprimă bucuria iubirii, iar pe lângă asta, în funcție de culoarea pe care o are, primește și alte semnificații.

Semnificațiile zambilelor

În funcție de culoarea pe care o au, zambilele semnifică:

  • Zambila violet – stimulează simțurile și psihicul. Florile de această culoare au o mare putere de transformare la nivel spiritual și mental. Simbolizează a cere iertare sau regretul profund pentru o greșeală comisă.
  • Zambila albă – este considerată a fi diamantul florilor. Ele reprezintă puritatea, eleganța și liniștea.
  • Zambila albastră – Florile albastre sunt enigmatice, misterioase și au o conotație foarte sentimentală. Persoana care primește acest dar ar trebui să fie fericită, deoarece știe că cel ce i le oferă are un sentiment pur de sinceritate și constanță.
  • Zambila roz- reprezintă delicatețea, feminitatea și iubirea. Acestea simbolizează natura jucăușă și  recreerea.
  • Zambila galbenă – are o culoare strălucitoare și stimulatoare și are abilitatea de a spori imaginatia. Zambila galbenă simbolizează succesul intelectual și recunoașterea eforturilor profesionale.

Așadar, acum la început de primăvară, oferă flori pline de semnificație femeilor din viața ta. Fie că vorbim de mama, sora, soția, șefa sau o prietenă de la birou, toate merită să se simtă apreciate și să se bucure de parfumul minunat al zambilelor. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Florariile online – cumpără flori din confortul casei tale

Articolul Urmator

Case de vânzare în Galați – Cum se obține Certificatul de Urbanism