5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi parfumul

Side view of polite female consultant helping customer with choice in cosmetics store. Young brunette smelling different perfumes before purchasing in shop. Concept of shopping and buying.

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi parfumul

Atunci când vrei să cumperi un parfum, ar fi bine să ții cont de câteva lucruri. Spre exemplu, ce tip de parfum vrei, care este bugetul tău sau cât de persistent este mirosul. În acest articol, vom discuta cei mai importanți cinci factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când faci aceste alegeri.

Parfumul nu este doar un lichid ce ne face să mirosim bine. El este o stare, un moment, o emoție sau o trăire. Tocmai de aceea alegerea lui trebuie să fie una personală, care să te reprezinte și care să-ți ofere o stare de încântare. Iar pentru asta, e bine să ții cont de câteva aspecte care te pot duce către alegerea parfumului creat pentru tine.

Alege ce tip de parfum ți-ai dori

Există mai multe tipuri de parfumuri, parfum pur, apă de toaletă, apă de colonie și parfum solid. Parfumul pur conține mai multe uleiuri esențiale și are o concentrație mai mare de parfum, făcându-l mai puternic și mai persistent. Apa de toaletă are o concentrație mai mică de uleiuri esențiale și este mai subtilă decât parfumul pur. Apa de colonie este un parfum mai ușor și mai proaspăt, cu o concentrație mai mică de uleiuri esențiale. Parfumul solid este o variantă de parfum compactă și ușor de transportat, dar poate fi mai puțin persistent decât celelalte.

Optează pentru calitate

În general, parfumurile de calitate sunt cele mai sigure opțiuni. Spre exemplu, poți opta pentru un parfum Paco Rabanne, din diversitatea căruia să alegi ceea ce ți se potrivește. Este important, de asemenea, să verifici compoziția parfumului, mai ales dacă ești alergic la anumite ingrediente.

Ține cont de notele parfumului

Notele parfumului sunt esența sau caracteristicile principale ale unui parfum. Acestea sunt împărțite în trei categorii de bază: note de vârf, note de mijloc și note de bază. Notele de vârf sunt detectate în primul rând, imediat după aplicarea parfumului, în timp ce notele de mijloc sunt cele care apar după ce notele de vârf s-au evaporat. Notele de bază sunt detectate în cele din urmă și oferă parfumului o persistență mai lungă. Este important să alegi un parfum cu note care se potrivesc preferințelor și personalității tale.

Alege în funcție de tipul de piele pe care-l ai

Cele mai citite articole

Parfumul poate mirosi diferit în funcție de tipul de piele. Pielea grasă menține mai bine aromele puternice, în timp ce pielea uscată poate duce la evaporarea mai rapidă a parfumului. În plus, există parfumuri speciale pentru pielea sensibilă. Testează întotdeauna parfumul înainte de a-l cumpăra, pentru a te asigura că funcționează bine cu tipul tău de piele.

Ține cont de propriile preferințe

La urma urmei, alegerea parfumului trebuie să fie bazată pe preferințele personale. Înainte de a cumpăra un parfum, este recomandat să îl testezi pe pielea ta și să îl porți pentru câteva ore pentru a vedea cum se dezvoltă aroma pe parcursul timpului. 

De asemenea, parfumul pe care îl alegi ar trebui să se potrivească stilului tău vestimentar, dar și personalității tale. De exemplu, dacă ești o persoană activă și dinamică, s-ar putea să-ți placă un parfum mai proaspăt și mai subtil. În schimb, dacă ești o persoană rafinată și sofisticată, ai putea alege un parfum în tone tari, lemnoase.

Așadar, înainte de a cumpăra parfumul pe care toată lumea îl laudă, asigură-te că este și cel care ți se potrivește ție, că te reprezintă și că îți face plăcere să-l porți. Iar pentru asta, ține cont de aspectele enumerate mai sus.

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Stilizări elegante – cum să arăți elegant, fără să exagerezi

Articolul Urmator

Piața ouălor BIO este sub reprezentată, dar cererea este mare