5 moduri prin care să stârnești interesul unui copil pentru artă

Arta poate părea un subiect pe care doar adulții îl pot înțelege și interpreta. Cu toate acestea, cei mici sunt extrem de receptivi și pot fi atrași de acest domeniu chiar de la cele mai fragede vârste.

Un copil pasionat de artă va deveni un adult creativ, cu o gândire complexă și cu idei extraordinare, pe care le va aplica atât în viața personală, cât și în carieră.

Așadar, chiar dacă micuțul încă nu poate înțelege concepte complicate și nu este interesat de curente artistice din istorie, iată cum îi poți stârni interesul pentru artă!

1. Pregătiți împreună slime făcut în casă

Slime-ul este un mix de colorant, lipici și alte câteva ingrediente ușor de obținut. Acesta a căpătat popularitate în ultimii ani, iar cei mici adoră să se joace mereu cu el.

Pentru a-i insufla copilului tău pasiunea pentru artă, începe cu această activitate simplă, dar extrem de distractivă. Preparați împreună baza pentru slime, însă oferă-i materiale și accesorii pe care să le combine așa cum îi place. Puteți folosi împreună sclipici de diferite culori, coloranți de nuanțe diverse sau chiar pietricele sclipitoare.

Cel mic va învăța astfel să se joace interesant, cu mai multe culori, texturi și modele, devenind un mic artist.

2. Atrage-i atenția cu proiecte DIY provocatoare și complexe

Cei mici adoră să construiască și să creeze lucruri care implică folosirea imaginației lor bogate. Fie că este vorba despre o casă pentru păpuși sau despre un tablou goblen cu pietricele colorate și sclipitoare, un astfel de proiect do it yourself îi va stârni, cu siguranță, interesul.

El își va pune creativitatea la încercare, va învăța să combine culori și materiale, să aibă precizie și să aprecieze cu adevărat o operă de artă care implică un proces minuțios de creație.

3. Mergeți la câte un muzeu în fiecare weekend

Muzeele sunt locurile perfecte pentru a-ți familiariza copilul cu diverse forme de artă. Indiferent de orașul în care locuiești, ai la dispoziție, fără îndoială, cel puțin câteva muzee principale și mai multe muzee de mici dimensiuni sau expoziții temporare.

Cele mai citite articole

Creează un ritual săptămânal sau lunar alături de cel mic și vizitați împreună câte un astfel de loc. Arată-i tablouri și picturi create de diverși autori din curente diferite, clasici sau contemporani, sculpturi, artefacte și orice alte opere, antice sau futuriste.

Cu cât micuțul va descoperi mai multe forme de artă, cu atât va deveni mai curios și va învăța să le aprecieze.

4. Oferă-i cataloage de artă explicată pentru copii

Orice domeniu al vieții poate fi găsit explicat special pentru cei mici, în termeni simpli și sub forme distractive. Arta nu face excepție, așa că oferă-i prichindelului cataloage și albume de artă potrivite pentru vârsta lui.

Astfel, el se va familiariza cu autorii faimoși ai lumii, va învăța să le recunoască stilurile și va acumula cunoștințe despre acest domeniu vast și extrem de interesant.

5. Creează-i un spațiu pentru exprimare artistică acasă

Majoritatea copiilor adoră să deseneze, să scrie și să picteze. Mulți părinți inhibă această tendință naturală fără să conștientizeze, interzicându-le celor mici să folosească acuarele, carioci sau creioane fără supravegherea lor.

Dacă vrei să-ți încurajezi micuțul să descopere arta și să o iubească, amenajează un colț special pentru acest lucru chiar la el în cameră sau undeva în locuința voastră.

De exemplu, poate fi vorba despre o tablă clasică cu cretă, montată pe unul dintre pereții camerei lui, sau despre un perete transformat în pânză goală, tratat cu o vopsea lavabilă specială.

Cu acest spațiu la dispoziție, poți fi sigur că prichindelul tău își va explora din plin latura artistică!

Acestea fiind spuse, orice copil poate deveni interesat de artă dacă în jurul său există stimuli și părinți pregătiți să-l introducă în această lume. Pune în aplicare recomandările de mai sus, iar copilul tău va începe să fie din ce în ce mai pasionat și mai priceput!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Amenajarea bucătăriei: 11 materiale necesare

Articolul Urmator

Top cele mai inteligente device-uri pentru locuințe