5 obiceiuri matinale care te vor ajuta sa incepi ziua bine

O dimineata inceputa bine iti asigura spor si energie pentru intreaga zi. Daca nu esti o fire matinala, dimineata ta se poate rezuma la trezit si pregatit in fuga, chiar si cu zece minute inainte de munca. Fara sa iti dai seama, acest obicei nu iti va face bine odata cu trecerea timpului, pentru ca te va lipsi de motivatie. Cel mai bine este sa iti stabilesti o rutina care sa iti asigure un inceput de zi promitator. Incepe prin cateva obiceiuri simple, dar cu impact.

Seteaza alarma mai devreme 

Seteaza intotdeauna alarma cu zece minute inainte de ora la care ti-ai propus sa te trezesti. Iti va fi mult mai usor sa te dezmeticesti si sa te ridici din pat. O trezire mai lenta, in ritmul tau, este mult mai benefica decat una brusca. Ai grija sa iti alegi un sunet care sa nu te sperie, sa creasca in intensitate treptat si de care sa nu te plictisesti. 

Daca ti-ai propus sa te trezesti la ora 7:00, pune prima alarma la 6:50. Apoi, mai seteaza o alarma de trezire pentru 7:00 fix, sa stii ca atunci chiar e nevoie sa te dai jos din pat. 

Alege alimente sanatoase pentru micul dejun

O cafea sau o prajitura nu reprezinta un mic dejun potrivit. In plus, nu este bine sa iti bei cafeaua pe stomacul gol. Daca nu esti obisnuit sa mananci consistent de dimineata, mergi pe varianta unui suc natural. Un storcator de fructe si legume este indicat in acest caz, asa ca trebuie sa ai neaparat unul in bucatarie. 

Sucul natural intareste imunitatea, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, detoxifiaza organismul si stimuleaza sistemul digestiv. Spre exempu, poti sa combini morcovi cu ghimbir, sfecla si afine sau sfecla si varza. Indiferent de legumele si fructele pe care le alegi, ele vor fi un stimulent de energie pentru fiecare dimineata.

Timp doar pentru tine

Fie că meditezi, faci sport sau citesti, in fiecare dimineata este bine sa ai un timp doar al tau, in care sa iti aduni gandurile. In aceasta etapa nu intra verificarea retelelor sociale sau timp petrecut pe telefon. Detaseaza-te de el sau de orice forma de media si stai in liniste macar zece minute. Te va ajuta sa ai o ordine in ganduri si sa pornesti orice activitate ai de facut cu mintea odihnita.

Nu uita sa iti faci si o cafea sau un ceai, dupa preferinte, ca sa incepi usor ziua de munca. 

Organizeaza toate sarcinile zilei

Cand s-a terminat cafeaua sau ceaiul, asaza-te la masa si, tot in zece minute, noteaza-ti in agenda toate sarcinile pe care doresti sa le indeplinesti in respectiva zi. Nu iti incarca agenda, ci trece doar ce stii sigur ca poti face. Incepe de dimineata cu lucrurile care necesita mai multa atentie, pentru ca ai mintea mai odihnita, iar pentru a doua parte a zilei, lasa lucrurile organizatorice sau cele care nu au nevoie de prea multa concentrare. 

In felul acesta, poti avea o viziune mai clara asupra zilei ce urmeaza si vei fi mai multumit la final, cand vei indeplini tot ce ti-ai propus. 

Asculta ceva care te binedispune

Pentru cei care lucreaza de acasa, este foarte important sa aiba o rutina inainte de a incepe programul de munca. Vor delimita altfel spatiul de munca cu cel de relaxare. Asadar, daca ai  biroul in sufragerie, creeaza un playlist special pentru dimineata, cu muzica preferata, si incepe sa dansezi sau, pur si simplu, sa asculti muzica in timp ce te pregatesti sa incepi ziua. Te ajuta sa schimbi ambientul si sa te simti, bineinteles, mai bine. 

Daca esti in drum spre birou, poti face acelasi lucru, sa iti pui muzica in casti sau in masina, ca sa iti dea o dispozitie si mai buna. Bineinteles, poti face orice altceva, cum ar fi sa asculti un podcast, o emisiune TV sau o piesa de teatru. 

Pentru o zi cat mai productiva, trebuie sa iti incepi ziua corespunzator. Asadar, daca nu ai obiceiuri pe care sa le urmezi in fiecare dimineata, este timpul sa actionezi. Vei vedea ca lucrurile vor merge mult mai bine si tu vei fi mai productiv atunci cand ti-ai setat un plan. Ia in vedere cele prezentate mai sus si bucura-te de o dimineata asa cum iti doresti. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul Anterior

Hranirea bebelusilor – de ce se tem parintii?

Articolul Urmator

Detalii de care merită să ții cont înainte să alegi un scaun pentru birou