Hranirea bebelusilor – de ce se tem parintii?

Hranirea bebelusilor este unul dintre aspectele pentru care proaspetii parinti se streseaza cel mai mult. Indiferent de modul in care este hranit nou-nascutul, alaptat sau cu lapte praf, cea mai mare ingrijorare a parintilor este cantitatea pe care ar trebui sa o consume bebelusul. 

Cum fiecare organism este unic, desi exista unele recomandari referitoare la cantitate, acestea sunt orientative, mai ales ca exista diferente mari atat intre cele doua tipuri de hranire, cat si intre formulele de lapte praf disponibile. 

Ce tipuri de lapte praf sunt disponibile pe piata? 

Daca in cazul alaptarii, cantitatea si continutul laptelui matern sunt diferite, in functie de alimentatia mamei, in ceea ce priveste laptele praf este o discutie mult mai larga. 

Cele mai citite articole

In primul rand, exista formule de lapte pentru fiecare etapa a cresterii, de la nastere pana la varsta de un an sau doi. De asemenea, diversitatea de marci de lapte praf disponibile pe piata, ale caror formule difera, este una vasta. 

In plus, trebuie sa stie ca, pe langa formulele adaptate varstei, exista si formule speciale de lapte praf. Acestea sunt: 

  • lapte hipoalergenic – este mai usor de digerat deoarece contine numai proteine din zer sau proteine partial hidrolizate;
  • lapte pentru recuperare ponderala – se adreseaza copiilor cu o greutate mica la nastere, in special celor nascuti prematur;
  • lapte AR – este laptele anti-regurgitare;
  • lapte AC – are o formula anti-colici;
  • lapte IT – este folosit pentru reglarea tranzitului intestinal, in cazurile de constipatie;
  • lapte hipo/delactozat – care se adreseaza copiilor cu intoleranta la lactoza;
  • lapte extensiv hidrolizat – care se foloseste in cazul copiilor care au alergie la proteina din lapte. 

Un brand apreciat de mamici si care cuprinde aproape toate aceste tipuri de lapte praf, Humana, are si o gama variata de alte alimente destinate bebelusilor si copiilor mici. Prin urmare, multi parinti ajunge sa se intrebe care este formula potrivita pentru copilul lor sau cum o pot alege.

Tocmai de aceea, in momentul in care decid sa aleaga o formula de lape praf pentru copiii lor, indiferent care este motivul, ajutorul pediatrului care urmareste evolutia bebelusului este esential in aceste cazuri. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

6 idei de bijuterii pentru aniversarea căsătoriei

Articolul Urmator

5 obiceiuri matinale care te vor ajuta sa incepi ziua bine