Detalii de care merită să ții cont înainte să alegi un scaun pentru birou

Ai un loc de muncă sedentar, iar corpul tău simte un disconfort major la sfârșitul fiecărei zile? Dacă îți petreci cea mai mare parte din timp în poziție șezând este esențial să adopți o postură corectă, astfel încât să poți reduce oboseala, durerile de spate și tensiunea. Scaunul pentru birou joacă un rol important în menținerea poziției adecvate, respectiv cu trunchiul și gâtul în linie verticală, coapsele orizontale și picioarele inferioare verticale. Descoperă ce caracteristici trebuie să aibă un astfel de produs ca să contribuie la confortul și sănătatea ta și să-ți permită desfășurarea activității profesionale fără probleme.

Gândește-te la spațiul pe care îl oferă scaunul

Șezutul scaunului trebuie să fie suficient de mare ca să-ți permită să te miști cu lejeritate. În caz contrar, vei fi tentat să renunți la postura corectă. Pentru o poziție confortabilă este recomandat ca perna scaunului să fie destul de moale, iar șezutul să aibă cu cel puțin 2.5 cm mai mult decât amprenta lăsată de șoldurile și coapsele tale. În plus, ar fi de preferat ca marginea din față a scaunului să prezinte o ușoară curbură în jos, pentru un confort sporit.

Ia în considerare ajustabilitatea produsului ales

Una dintre cele mai importante proprietăți ale unui scaun pentru birou este ajustabilitatea. În general, un produs de calitate, ergonomic, îți permite să reglezi mai multe zone, în funcție de nevoile tale:

  • Înălțimea șezutului – înainte de a cumpăra un scaun pentru birou trebuie să verifici dacă înălțimea sa este ajustabilă, pentru a obține o poziție corectă a corpului. Mai exact, prin reglarea înălțimii, trebuie să poți sta cu picioarele perfect plate pe podea, fără ca spatele coapselor să se simtă prestate;
  • Înclinarea spătarului – este necesar ca spătarul scaunului pentru birou să se poată regla în mai multe poziții, ca să ofere un suport lombar bun, dar nu prea rigid. Unghiul dintre coapse și spate trebuie să fie cuprins între 90 și 110 grade, iar abdomenul și pieptul deschise înspre exterior. Este necesar ca spătarul să permită o înclinare ușoară pe spate și să aibă o formă ergonomică;
  • Reglarea brațelor – sunt indicate scaunele pentru birou cu brațe moi și reglabile, care să mențină antebrațele utilizatorului la un unghi de 90 de grade și să sprijine coatele. Brațele ar trebui să poată fi ajustate pe lungime și înălțime, precum și să fie simplu de înlăturat, dacă este necesar acest lucru.

Verifică roțile și picioarele scaunului pentru birou

Cele mai citite articole

Aceste componente sunt esențiale pentru o bună stabilitate și rezistență în timp. Orientează-te către scaunele de birou cu cinci picioare, de preferat cu roți bine construite, care să se miște ușor pe podea. De asemenea, ține cont că poți să îți protejezi podeaua cu roțile de silicon pentru scaunul de birou, indiferent de suprafața pe care vei rula produsul.

Alege cu grijă materialele pentru tapițerie

Materialul care acoperă scaunul pentru birou trebuie să-ți ofere confort, o bună aerisire și să fie plăcut la atingere. Pielea naturală este des utilizată pentru scaunele de calitate întrucât se întreține cu ușurință, rezistă la mirosurile neplăcută și are un aspect elegant. Mai mult, acest material se pretează mediului de afaceri. Totodată, tapițeria din plasă reprezintă o variantă excelentă pentru persoanele care lucrează în spații călduroase, deoarece îi permite pielii să respire.

Un scaun pentru birou trebuie să fie ergonomic, stabil și rezistent și să mențină o postură corectă a corpului. Atunci când stai ore întregi în fața calculatorului ai nevoie de un produs în care să poți sta confortabil, fără să pui presiune pe coloana vertebrală. În acest fel, odată familiarizat cu o poziție sănătoasă, corpul tău va beneficia de toate avantajele pe care le oferă un scaun de calitate, și anume sprijin optim, comoditate, aliniere corectă a spatelui, stare de bine, productivitate și eficiență în realizarea sarcinilor zilnice.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 obiceiuri matinale care te vor ajuta sa incepi ziua bine

Articolul Urmator

Ce poti face cu camere spion?