Azaleea – floarea aducătoare de noroc

Azaleele sunt flori frumoase, ce au un aspect deosebit și nenumărate semnificații. Din cele mai vechi timpuri se consideră că azaleea este o florare aducătoare de noroc, iar din acest motiv este tot mai des inclusă în buchete de flori pentru ziua de naștere.

Azaleea, denumită științific Rhododendron, face parte din familia Ericaceae, ce cuprinde peste 500 de specii de flori. Azaleea este originară din Asia Orientală, zonele Japonia, Nepal, China, Coreea de Nord și Vietnam, din America de Nord, dar și din Europa Nordică. Cele mai multe specii ale acestei flori sunt ușor de întreținut și înfloresc din toamnă până primăvara.

Astăzi vom vorbii despre ea, de la smenficații și până la modul de îngrijire. Citește până la final!

Azaleeea –  istorie și semnificații

Cunoscută încă din antichitate, azaleea ajunge în Europa la sfârșitul secolului al –XV-lea, fiind considerată o plantă exotică. Povestea spune că în Corea, în timpul domniei lui Songdo, soția unui magistrat a văzut flori frumoase de azalee, pe o stâncă abruptă. Singurul om care a avut curajul să se cațere pentru a-I aduce floarea a fost un văcar, primul ”poet” care a folosit frumusețea azaleei în versuri.

Din punct de vedere al sănătății, azaleea este o floare care conține substanțe cu proprietăți antiseptice și antireumatice.

În ceea ce privește simbolistica, în limbajul florilor, azaleea înseamnă echilibru. De asemenea, în multe popoare, azaleea este simbolul feminității. Mai mult decât atât, azaleea este o floare care aduce noroc, iar din acest motiv este dăruită persoanelor dragi care își serbează ziua de naștere sau care urmează să ia o decizie importantă.

Cele mai citite articole

În Japonia , conform artei ikebana , azaleea simbolizează atașamentul față de familie , întrucât florile ei sunt foarte apropiate de tulpina mamă.

Floarea de azalee este simbolul statului american Georgia , dar și al orașului brazilian Sao Paolo.

Visul florii de azalee semnifica vești bune, cel mai probabil legate de aspecte financiare.

Cum se intretine azaleea?

Azaleea este o floare ce suportă bine orice expunere, fie că vorbim de un loc însorit sau de unul răcoros. Această floare iubește lumina și se păstrează  din aprilie pana la septembrie pe veranda sau în grădină, într-un loc ferit de vant, iar iarna se adaposteste în casa și se ferește de inghet!

Azaleea trebuie udată în mod frecvent, cu apa necalcaroasă pentru a menține pământul mereu umed. Atunci când este înflorită, azaleea trebuie udată în mod abundant.

Temperatura ideală pentru durata de viață a aceste flori se stabilește în funcție de anotimp. Astfel, azaleea crește bine la o temperatură cuprinsă între 20 și 25 de grade Celsius, cu condiția ca umiditatea ei să fie ridicată. Iarna, azaleeea suportă și temperaturi de 13 grade Celsius.

Așadar, azaleea nu este o floare pretențioasă. Se întreține ușor și are o durată de viață lungă. Aspectul minunat și parfumul intens, fac din aceasta floare una dintre cele mai populare. Pe Maison d’OR găsești buchete de flori care cuprind și azaleea, speciale pentru a fi dăruite oamenilor dragi din viața ta.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Case de vânzare în Galați – Cum se obține Certificatul de Urbanism

Articolul Urmator

Servicii de creditare rapidă pentru pensionari