De ce FC Barcelona are șanse mai mari la titlu în acest sezon decât Real Madrid. Care sunt argumentele catalanilor

FC Barcelona este unul dintre cluburile mari ale Spaniei. Rivalitatea catalanilor cu Real Madrid depășește granițele sportului și intră în arena politică. Orgoliile sunt mari, mișcarea de independență din Catalonia e puternică iar ura dintre cele două cluburi atinge niveluri de neimaginat. Tocmai de aceea, este foarte important pentru fiecare set de fani care este clubul care va cuceri titlul nu doar din perspectiva unui succes intern ci și în ideea că este un mare triumf în fața marei rivale.

Tocmai de aceea eventualul succes al Barcelonei în acest sezon de La Liga va însemna enorm. Mai ales având în vedere situația financiară a clubului despre care s-a vorbit atât de mult. Barcelona are toate argumentele posibile pentru care este, în momentul de față, cea mai bună echipă din Spania – aici poți paria pe meciurile din La Liga și ai fi inspirat dacă ai face-o cât mai des pe Barcelona pentru că echipa pregătită de Xavi arată din ce în ce mai bine. 

Care sunt argumentele pentru asta? Citește în continuare pentru a afla!

Xavi

Jucătorul Xavi a fost genial, unul dintre marii mijlocași din istoria fotbalului. În același timp, o legendă a Barcelonei, născut și crescut acolo și iubit de toți fanii clubului. Deci entuziasmul a fost mare atunci când Xavi s-a întors la club, de data asta în postura de antrenor. Poate fi argumentat foarte ușor că Xavi nu are experiența necesară pentru a face performanță la acest nivel, dar asta ar fi foarte superficial. Toți cei care îl cunosc pe Xavi spun că spaniolul este cu adevărat obsedat de fotbal și are cunoștințe extraordinare din toată lumea fotbalului. Altfel spus, Xavi mănâncă fotbal pe pâine și asta contează enorm într-o lume în care e esențial să înveți non-stop.

Pedri și Ansu Fati

Cele mai citite articole

Sigur că Barca are în lot o mulțime de jucători extraordinari, dar Ansu Fati și Pedri sunt tinerii cu potențial de Balon de Aur. Talentul lor este unul fabulos și într-o zi bună pot să pună pe butuci orice defensivă din lume. Esențial este ca ei să nu se accidenteze – aici Ansu Fati are deja o problemă, dar lucrează la asta. Pedri nu a avut până acum mari probleme cu accidentările, deci asta este mereu un semn bun. Așadar, cei doi tineri au potențialul de a aduce gloria pe Camp Nou pentru următorii 10 ani. 

Lotul

Chiar dacă am vorbit specific de Pedri și Ansu Fati mai sus ca fiind marile staruri, realitatea este că întreg lotul Barcelonei este acuma la cel mai înalt nivel, chiar și cu plecarea lui Aubameyang. Robert Lewandowski e un atacant de clasă mondială, Jules Kounde, Christensen și Araujo asigură viitorul apărării, iar Frenkie de Jong e prezentul mijlocului. Este un lot construit impecabil de către club și tocmai de aceea Barca este principala favorită pentru a cuceri titlul în La Liga.

Iată cele trei argumente principale pentru care Barcelona o va depăși pe Real Madrid în acest sezon.

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Idei de flori și tatuaje pe care le veți dori

Articolul Urmator

Unde gasesti piese de schimb pentru masinile agricole moderne?