Descopera cele mai importante beneficii de care te poti bucura daca suferi de lipsa dintilor

In multe cazuri, implanturile dentare pot inlocui dintii pierduti sau dintii care nu pot fi pastrati; si nu exista o limita de varsta pentru acestea. Comparativ cu alternativele conventionale, un  implant dentar este de obicei solutia optima. De regula, acesta este mai complex decat protezele dentare conventionale, dar cu ingrijirea potrivita poate dura o viata – investitiile ulterioare sunt, prin urmare, semnificativ mai mici

Din punct de vedere estetic, dintii sustinuti cu implanturi ofera cea mai solicitanta solutie: se incadreaza armonios in dintii ramasi si nu numai ca se simt ca ai tai, dar arata si ca acestia. In comparatie cu proteza clasica, dintii vecini nu trebuie sa fie macinati pentru a sustine noii dinti si pentru a inchide un decalaj. Structura dentara sanatoasa este pastrata.

Un avantaj important din punct de vedere dentar: implanturile ofera protectie impotriva pierderii osoase. La fel ca radacinile naturale ale dintilor, implanturile directioneaza fortele generate in timpul mestecarii in mod uniform in osul maxilarului. Similar cu dintii naturali, acest implant ajuta la mentinerea functiei normale. Datorita stresului natural asupra oaselor, fata isi pastreaza profilul si expresiile faciale naturale. 

Pastrarea sigura a implantului este un alt avantaj al acestei solutii. Protezele pot fi ancorate ferm pe implanturi. Acestea salveaza pacientii de dezavantajele protezelor dentare conventionale, de exemplu. Proteza cu suport de implant ofera pacientilor care sunt dezactivati de o proteza totala, sustinuta de mucoasa, mai mult confort. Acest lucru are un impact pozitiv asupra dezbaterii. In plus, pacientul isi recupereaza din nou gustul natural. Un vin rosu bun are din nou gust de vin rosu, iar fileul are gust de file.

Cele mai citite articole

Un alt avantaj este cresterea increderii in sine si cresterea calitatii vietii in viata profesionala si privata. Dintii suportati de implant sunt stabili si pot transmite un sentiment de siguranta: vorbesti liber si poti manca orice, pe scurt, te poti bucura de toate.

Investitia in protezele implantate poate fi un factor de descurajare. Cu o ingrijire buna, implanturile pot rezista mult timp. Daca calculezi costurile initiale pe durata de viata a restaurarii implantului, poti vedea ca toate costurile zilnice pentru castigul in calitate de viata si siguranta nu sunt ridicate. 

Modul in care implanturile ajuta pacientul in cazuri individuale poate fi determinat numai dupa sfaturi detaliate si diagnosticare de catre un dentist sau o clinica stomatologica buna.

O gama larga de proceduri si metode sunt disponibile pentru implementarea solutiilor de implant. Toate acestea au in comun toate avantajele de care te poti bucura cu protezele dentare fixe. Pe langa mestecarea si vorbirea in siguranta, precum si estetica impecabila, implanturile au si un efect pozitiv pe termen lung. Cele mai importante efecte sunt conservarea osului maxilarului datorita fortei continue de tractiune asupra maxilarului, precum si protectia dintilor sanatosi vecini, deoarece nu este necesara macinarea acestora. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cât de important este gazul rusesc pentru Europa?

Articolul Urmator

Topul celor mai bune sisteme de incalzire in orasele din Romania