Topul celor mai bune sisteme de incalzire in orasele din Romania

Topul celor mai bune sisteme de incalzire in orasele din Romania

Dupa cum se stie, la oras este mult mai confortabil pentru locatari sa detina o  centrala termica in locul incalzirii centralizate. Spre exemplu, uneori distribuirea agentului termic poate sa intarzie in cazul termoficarilor cu mult dupa debutul toamnei, din cauza ca sistemele trebuie puse la punct, iar acest lucru necesita uneori mai mult timp decat este programat. In plus, sunt si oameni, in special pensionari, care nu-si doresc caldura in case prea devreme, pentru a nu plati facturi marite multe luni pe an. Asadar, varianta unei centrale termice este mult mai ravnita de oraseni, pentru ca ofera independenta.

In ceea ce priveste optiunile acestora, exista un top al preferintelor in materie de sisteme de incalzire, care arata in felul urmator:

Centralele termice pe gaz

Cand vine vorba de centrale termice pe gaz, toata lumea stie ca sunt unele dintre cele mai dorite sisteme de  incalzire, atat in ceea ce priveste eficienta, confortul, cat si raportul calitate-pret.

Aceste centrale presupun racordarea la teava de gaz natural, ceea ce inseamna ca echipamentele trebuie montate cu mare grija, strict de catre personal autorizat. Dupa instalare, este asteptata o vizita de la funizorul de gaze naturale care sa verifice daca totul este in regula. De asemenea, astfel de verificari se fac periodic, pentru a nu exista scapari de gaze care sa puna vietile locatarilor in pericol.

Cele mai citite articole

Unele dintre cele mai dorite si mai fiabile modele de pe piata sunt centralele termice in condensatie de la urmatoarele branduri: Bosch, Motan, Arca, Buderus, Ariston si multe altele

recunoscute pentru importanta pe care o acorda calitatii. 

Sistem de incalzire mixt

Si pentru ca la oras lumea nu locuieste numai la bloc, ci si la casa, este necesar sa se vorbeasca si despre cea mai buna metoda de incalzire a unei case. Aici sunt de luat in calcul mai multe aspecte: pozitionarea imobilului, necesitatile familiei sau preferintele membrilor acesteia. Multi proprietari de case din mediul urban considera semineele pe lemne drept achizitii inedite, care trimit cu gandul la bunastare si confort termic sporit. Insa specialistii sunt de parere ca acestea ar trebui dublate de o alta sursa de incalzire, cum este centrala termica pe gaz, pentru ca in zona urbana, achizitia lemnelor pentru un astfel de semineu este destul de greoaie si de costisitoare. Varianta poate fi un semineu electric, care sa fie pornit doar in anumite momente si sub supraveghere, iar in restul timpului sa fie utilizata centrala termica pe gaz, care produce rapid apa calda si caldura. 

Sistem de incalzire prin panouri solare

Chiar daca este destul de putin utilizat in Romania, mai ales in zonele urbane, sistemul de incalzire prin panouri solare reprezinta o alternativa moderna, cu mare beneficiu in protectia mediului inconjurator. Panourile amplasate pe acoperisul caselor permit particulelor de lumina sa elimine electronii din atomi si sa furnizeze electricitate, astfel, energia solara este transformata in energie termica, prin intermediul unor mici unitati care poarta numele de celule fotovoltaice. Montarea acestor panouri reprezinta insa un cost semnificativ, raportat la celelalte echipamente de incalzire, dar costurile se amortizează pe parcurs. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Descopera cele mai importante beneficii de care te poti bucura daca suferi de lipsa dintilor

Articolul Urmator

Rechizitele scolare – un aspect foarte important pentru cei mici