Rechizitele scolare – un aspect foarte important pentru cei mici

Rechizitele scolare sunt produsele esentiale pentru inceputul anului scolar, iar parintii trebuie sa acorde mare atentie listei de cumparaturi si bugetului de care dispun. Cand vine vorba de clasa pregatitoare, aceasta nouta etapa este una foarte importanta pentru dezvoltarea celor mici. Aceasta poate conduce copiii spre calea succesului scolar, un drum destul de anevoios uneori. 

Inainte de a incepe aceasta etapa, cei mici sunt foarte entuziasmati in legatura cu achizitionarea de rechizite: de la ghiozdan, penar, pixuri creioane si markere, pana la caiete si dosare din plastic cat mai colorate.

Rechizitele scolare contribuie la dezvoltarea copiilor

Achizitionand rechizite scolare, cei mici pot invata cum sa fie organizati, prin aranjarea riguroasa a intrumentelor. Un set de rechizite pentru clasa pregatitoare ii va ajuta pe acestia sa aiba mai multa incredere in ei. De asemenea, instrumentele scolare vor contribui la marirea capacitatii de rezolvare a sarcinilor. 

Cum se aleg rechizitele scolare in functie de buget?

Inainte de a se achizitiona aceste obiecte esentiale pentru cei mici, este recomandat ca parintii sa faca o lista cu ceea ce are nevoie copilul la scoala pentru urmatorul an si sa puna bani deoparte. In cazul in care bugetul este la fel ca anul trecut, acestia pot cauta magazinele care ofera reducerile ideale pentru a se incadra in aceeasi suma de bani. 

Cele mai citite articole

Este important de mentionat faptul ca parintii trebuie sa mearga la prima sedinta cu parintii ce are loc inainte de inceperea anului scolar sau in prima saptamana de scoala. Spre exemplu, exista institutii de invatamant care stabilesc anumite reguli in ceea ce priveste necesarul de rechizitele scolare achizitionate de parinti. Daca acestia sunt nedumeriti in vreun fel, pot primi sfaturi de la cadrele didactice in acest sens. Totodata, parintii trebuie sa tina cont de parerea celor mici, de culorile si modelele preferate, crierii foarte importante pentru alegerea rechizitelor. 

Care sunt rechizitele necesare pentru clasa pregatitoare?

Atunci cand vine momentul achizitionarii rechizitelor pentru aceasta etapa, parintii sunt sfatuiti sa tina cont de urmatoare lista cuprinzatoare: ghiozdan mic si usor, pentru ca cel mic sa se deplaseze cu usurinta, 1 caiet foaie velina 48 de file, 1 caiet matematica 48 de file, coperte pentru carti si pentru caiete, 1 penar, stilou cu rezerve de cerneala sau pix cu gel, 2 creioane negre, creioane si markere colorate. 

De asemenea, la categoria instrumentelor de scris este nevoie de: 1 radiera, 1 ascutitoare cu rezervor, bloc mic de desen, 1 rigla, acuarele, pahar de plastic, set de pensule de diferite grosimi, sort pentru pictat. 

La capitolul instrumente pentru desen, sunt necesare urmatoarele: foarfeca cu varf rotunjit, lipici solid, plastilina, hartie creponata si hartie glasata. 

Achizitionarea rechizitelor nu trebuie facuta pe ultima suta de metri, deoarece poate fi o modalitate prin care cel mic se va familiariza cu activitatile pe care le va realiza in clasa pregatitoate. Copilul se va dezvolta incontinuu cu ajutorul activitatilor ce presupun scris, desen, pictat, citit, recitare de poezii si ghicitori, acestea realizandu-se cu ajutorul rechizitelor scolare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Topul celor mai bune sisteme de incalzire in orasele din Romania

Articolul Urmator

Feliator mezeluri pentru raionul tau de salamuri