Feliator mezeluri pentru raionul tau de salamuri

Unitatile de catering, restaurantele, cafenelele, cantinele, magazinele alimentare si supermarketurile, precum si magazinele pentru productia de produse semifabricate au o nevoie constanta de economii maxime de timp si servicii de inalta calitate. Pentru unitatile de acest fel, procesul de productie nu este complet fara un feliator mezeluri

Feliatoarele sunt folosite pentru taierea de inalta calitate si, cel mai important, pentru estetica a diferitelor tipuri de produse. Cu utilizarea activa a feliatorului, taierea chiar si a feliilor subtiri de carne, sunca, carnati, branza, paine, legume si chiar fructe a devenit foarte simpla si rapida. 

Feliatorul semi-automat este un dispozitiv in care rotatia cutitului circular are loc cu ajutorul unui motor electric, iar caruciorul cu produsul taiat trebuie mutat manual. Acest tip de feliere este cel mai activ utilizat in cafenele, cantine, restaurante, supermarketuri, catering si diverse magazine alimentare. Un feliator salam automat este un dispozitiv in care procesul este complet automat. Acest tip de feliator poate fi manual sau automat. Feliatoarele automate sunt ideale pentru industriile in care trebuie taiate zilnic cantitati mari de salam. 

Feliator salam – Avantaje

Cele mai citite articole

Avantajele utilizarii unui feliator sunt economisirea timpului, felii uniforme ale salamului, capacitatea de a reduce costurile din cauza lipsei deseurilor, capacitatea de a calcula randamentul final al produsului taiat.  Intrucat feliatoarele salam semi-automate sunt utilizate cel mai activ in segmentul comercial. Toate feliatoarele semi-automate profesionale au o structura similara.

Feliator semi-automat – Structura

Un feliator salam semi-automat este compus din: impingator pentru produsul taiat, panou de ghidare, cutit circular, husa cutit, intrerupator, regulator de grosime a feliei, carucior mobil, surubul capacului cutitului, dispozitiv de ascutit.  O greseala destul de frecventa este alegerea unui feliator numai in functie de aspect si dimensiuni. Desigur, acesta este un aspect important, dar nu cel principal.

Reglarea circulara a diametrului si grosimii cutitului

Diametrul lamei de taiere este determinata de dimensiunile produsului taiat. Cutitul ar trebui sa fie cu aproximativ un sfert mai mare (25%). Modelele cu cutite 195-275 mm sunt recomandate pentru utilizare in unitatile in care produsul nu este mai mare de 130-206 mm, respectiv. Modelele de feliatoare salam cu cutite de la 275 mm la 350 mm sunt utilizate in unitatile de gastronomie din magazine, supermarketuri, intreprinderile din industria alimentara, unde produsul poate fi mai mare de 206 mm. Reglarea grosimii feliei in intervalul de la 1 mm la 16 mm iti permite sa calculezi productia in grame a oricarui tip de produs, setand propria grosime pentru fiecare.

Putere pentru feliere 

Cea mai mare parte a modelelor de feliatoare salam semi-automate au un motor de la 0.14 kW la 0.33 kW. Cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mare productivitatea. Feliatorul salam cu o putere de 0,14-0,16 kW este perfect pentru felierea carnatilor, sunca, felii de carne, legume, fructe etc. Pentru felierea alimentelor mai mari sau usor congelate, vei avea nevoie de un feliator mai puternic.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Rechizitele scolare – un aspect foarte important pentru cei mici

Articolul Urmator

Microsoft Dynamics 365 si beneficiile aduse companiei tale