Dormitor in stil clasic: 7 sugestii practice de amenajare

Dormitor in stil clasic: 7 sugestii practice de amenajare

Stilul clasic de design interior este rafinat, emana eleganta si creeaza o atmosfera calma. Acesta este recomandat pentru amenajarea dormitorului, datorita echilibrului, confortului si senzatiei de liniste pe care le ofera. Iti venim in ajutor cu sapte sfaturi practice, astfel incat sa poti transforma camera de dormit intr-un loc plin de armonie si de relaxare. 

Cum amenajezi un dormitor in stil clasic

In functie de preferintele tale si de efectele pe care vrei sa le obtii, stilul clasic poate fi combinat cu alte moduri de amenajare, precum cel modern sau traditional. Pentru aranjarea camerei intr-o maniera clasica, tine cont de materialele si culorile folosite, alege mobila caracteristica si adauga obiecte de decor impunatoare. 

Un alt element important pentru designul clasic este reprezentat de corpurile de iluminat. Achizitioneaza o lustra pentru dormitor cu mai multe brate, aplice indentice si un lampadar cu picior din bronz pentru zona de citit. Descopera in continuare cateva sfaturi utile pentru amenajarea in stil clasic. 

Alege o paleta cromatica neutra, calda

Intreagul dormitor trebuie sa aiba un aspect unitar, primitor si relaxant. Culorile calde si neutre au un efect calmant si ofera o stare de bine. Foloseste nuante de bej, crem, maro, caramiziu, galben sau alb si evita contrastele puternice. 

Amplaseaza mobilier impozant

Mobilierul in stil clasic este rafinat si constituit din linii elegante, cu detalii sculptate, care denota bun-simt. Patul, fotoliile si bancheta sunt tapitate si foarte comode. Pernele ar trebui sa fie confortabile si aranjate pe mai multe randuri, in functie de dimensiuni. 

Aranjeaza camera simetric

Cele mai citite articole

Una dintre caracteristicile principale ale stilului clasic de design interior este simetria. Incearca sa pozitionezi patul pe mijlocul unui perete, iar de o parte si de alta adauga obiecte identice: noptiere, lampi sau aplice, rame de fotografii s.a. Creeaza echilibru intre zona de depozitare, unde se afla dulapul sau comoda, si cea destinata relaxarii sau cititului, cu un fotoliu si o masuta de colt, spre exemplu. 

Foloseste baghete decorative pentru pereti

Tavanul si peretii dormitorului pot fi decorati cu baghete, cornise sau diverse aplicatii bogat ornamentate. Astfel, pot fi create cadrane in jurul ferestrelor, al usilor, al candelabrului sau pe perete. De asemenea, pot fi puse in evidenta coloane decorative.

Opteaza pentru materiale pretioase

Atat pentru piesele de mobilier, cat si pentru accesorii si decoratiuni trebuie sa alegi cele mai bune materiale: lemn masiv sau esente tari, bronz, marmura, catifea, matase, brocart, bumbac premium, lana s.a.

Adauga o lustra impresionanta

Un candelabru din bronz, sticla sau cristal se potriveste perfect intr-un dormitor clasic. Alege un model rafinat si cu multiple brate elegante. In plus, completeaza camera cu aplice sau lampi pentru noptiere in acelasi stil gratios. 

Decoreaza cu obiecte sofisticate 

Intr-o camera de dormit amenajata intr-o maniera clasica poti integra tablouri cu rame sculptate, oglinzi cu multe ornamente, sculpturi si alte obiecte de arta. De asemenea, opteaza pentru draperii din catifea sau din materiale sofisticate, covoare pufoase din lana si lenjerie de pat din matase naturala. 

Mizeaza pe eleganta si armonia stilului clasic de design interior, pentru a amenaja un dormitor confortabil, care sa iti induca o stare de relaxare profunda si de echilibru. Alege materiale premium, decoratiuni rafinate si culori calde, luminoase, cu un efect linistitor.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Beneficiile utilizarii silimarinei

Articolul Urmator

Sejur individual la Nisipurile de Aur Bulgaria cu cele mai fine granule de cuart