Hrănirea hrănirea bebelușilor de la 0 la 6 luni

Până când împlinesc vârsta de 6 luni, laptele de mamă este hrană ideală pentru un copil și nu mai trebuie să fie completată cu nimic altceva, chiar dacă vorbim de apă sau ceaiuri.

Lapte matern versus lapte praf pentru sugari

Cu toate acestea, dacă hrănirea la sân nu se poate face, atunci trebuie să se apeleze la formule de lapte praf specifice, potrivite pentru vârsta sugarului, care să fie administrate în raport de recomandările date de către medicul pediatru. Formulele de lapte praf Humana sunt unele dintre cele mai populare.

Până la vârsta de 6 luni pediatrii recomandă ca micuțul să fie hrănit cu lapte matern deoarece astfel are toți nutrienții necesari pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă.

Copilul începe ca să fie alăptat la scurt timp după naștere ori de câte ori copilului îi este foame sau sete.

Așadar hrănirea trebuie să fie făcută la cerere, nu există timpi exacți sau limite cantitative pentru hrănire.

De obicei, copiii care sunt hrăniți naturali mănâncă mai puțin decât cei hrăniți cu formule de lapte praf pentru sugari. Se întâmpla asta deoarece laptele matern este mai ușor de digerat, ceea ce face ca și senzația de foame să apară mai rapid.

Pentru a hrăni un copil mic cu vârsta de până la 6 luni cu lapte praf pentru sugari trebuie respectate întocmai recomandările medicului pediatru referitoare la formula corespunzătoare vârstei și cantitatea prescrisă de către cadrul medical. Copiii care folosesc formule pentru sugari trebuie să bea și apă deoarece laptele procesat nu este suficient pentru a le menține hidratarea, spre deosebire de laptele de mamă care este absolut suficient.

Formule speciale de lapte praf

O problemă des întâlnită la cei mici o reprezintă refluxul gastrointestinal care poate să apară din cauza imaturității tractului gastrointestinal superior sau atunci când copilul are unele dificultăți în digestie, intoleranță sau alergie la un anumit lapte sau, după 6 luni, la altele alimente din digestia lor.

Refluxul la nou-născut nu trebuie să îi îngrijoreze pe părinți dacă este în cantitate mică și se întâmplă numai după alăptare. Cu toate acestea, dacă refluxul este foarte frecvent în cantități mari și apare la un interval mai de timp mai îndelungat după ce acesta a mâncat, trebuie spus că este un fenomen care compromite dezvoltarea armonioasă a copilului mic și în prin urmare este nevoie să se meargă rapid la medic pentru o evaluare pediatrică atentă. 

Simptomele de reflux la bebeluși se manifestă de obicei prin regurgitarea unor cantități mici de lapte și un disconfort mai mult sau mai puțin accentuat.

Dacă este o chestiune mai gravă, ea poate să fie însoțită de simptome precum ar fi: un somn neliniștit, vărsături constante, o tuse excesivă, simptome de sufocare, dificultăți în alimentație iritare și plâns excesiv, răgușeală din cauza laringelui inflamat datorită acidității stomacului, refuzul de a mai mânca, dificultăți în creșterea în greutate, inflamații frecvente ale urechilor. 

În mod ideal, alimentația de reflux pentru sugari ar trebui să fie laptele matern, dar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie spus că există formule de lapte praf speciale cu o compoziție mai îngroșată care pot să contribuie la reducerea a refluxului.

Dacă bebelușul bea lapte praf special, acesta va rămâne mai mult timp în stomac și va preveni refluxul. Plus că adaugă și mai multe calorii laptelui datorită substanțelor de îngroșare ceea ce face ca micuțul să ia rapid în greutate. 

De pe site-ul elaptepraf.ro puteți comanda cele mai bune formule de lapte praf pentru bebeluși la prețuri competitive.

Articolul Anterior

Momentul in care poti incepe sa cauti un loc pentru evenimente corporate

Articolul Urmator

Dinți mai albi cu benzi ușor de folosit acasă