Compactarea, solutia ideala pentru problema deseurilor

Daca esti o firma romaneasca in cautarea de solutii de calitate pentru managementul deseurilor, Awe Compactors este compania care  ofera solutii personalizate in acest sens, in functie de specificul fiecarui proiect. Misiunea companiei Awe Waste Compactors este de a imbunatati managementul deseurilor prin compactare si colectare prin parteneri.

Ce inseamna compactare?

Compactarea este o tehnica care poate fi folosita pentru toate tipurile de deseuri solide. Este utilizata, in principal, pentru deseurile menajere, in depozitele de gunoi si in multe industrii pentru a reduce atat volumul lor de deseuri industriale generale, cat si deseuri industriale speciale.

Principiu

Scopul compactarii este de a creste densitatea deseurilor, adica de a reduce volumul ocupat de o anumita cantitate de deseuri. Densitatea creste, in timpul compactarii, de la 0,2 sau 0,3 t / m3 la aproximativ 1 t / m3. Astfel, este posibila cresterea capacitatilor de stocare.

Exista doua forme principale de compactare:

  • Balotare

Cele mai citite articole

Aceasta tehnica a fost introdusa pentru prima data la Glasgow, in Scotia, in 1976, iar Awe Waste Compactors s-a infiintat in 2008 pentru a se ocupa cu problema deseurilor. O presa de inalta densitate compacteaza deseurile inainte ca acestea sa fie depozitate in depozit sub forma de baloti. Balotii obtinuti, in forma paralelipipeda, pot fi usor stivuiti, depozitati si transportati.

  • Compactare

Exista trei tipuri principale de compactoare:

  • Compactatorul deconectabil: este atasat la containere mari. Deseurile compactate se acumuleaza in container. Cand acesta este plin, acesta este decuplat si incarcat pe un camion pentru depozitarea deseurilor.
  • Compactatorul monobloc: containerul si compactatorul sunt unul singur. Prin urmare, volumul recipientului este mai mic. Cand containerul este plin, compactatorul monobloc este transportat catre depozitul de deseuri.
  • Compactatorul de deseuri: principiul este acelasi cu cele anterioare, dar capacitatea este mai mare. Producatorii de acest tip de echipamente sunt in general producatori de echipamente pentru prelucrarea pamantului.

Performante si utilizari

Compactarea creste capacitatile de stocare. Nu genereaza deseuri. Este o tehnica simpla si utilizata pe scara larga, in special de operatorii industriali ai marilor depozite de deseuri. Compactatoarele sunt usor utilizate de toata lumea, companii si comunitati, in special compactorul monobloc.

Capacitatile de tratament variaza in functie de tehnica folosita. Compactatorul deconectabil trateaza 100 pana la 300 m3 / h, iar recipientul poate stoca 10-30 m3. Compactatorul mai mic dintr-o bucata trateaza 100 pana la 200 m3 / h si poate stoca intre 5 si 25 m3. Compactoarele de deseuri pot depozita 10.000 pana la 35.000 de tone de deseuri. Balotii obtinuti in timpul compactarii au o densitate de 0,85 pana la 1,2 t / m3, o greutate de 700 pana la 1500 kg pentru un volum de 0,9 pana la 5 m3.

Pe langa cresterea capacitatilor de stocare, compactoarele folosite de prezinta multe avantaje. In depozitele de deseuri, in special, depozitarea in forma compactata (bile sau altele) face posibila limitarea mirosurilor, zborului de hartie sau praf si reducerea invaziei de sobolani daca deseurile nu raman prea mult timp. Balotii de gunoi sunt usor de depozitat si necesita un strat mai subtire de sol pentru a le acoperi.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Nu mai amâna purtarea aparatului dentar: iată 5 dintre cele mai întâlnite probleme pe care le cauzează lipsa acestuia

Articolul Urmator

Tulle-ul folosit în decorațiunile pentru nuntă