Cum poti economisi bani cu ajutorul unei prese de balotat deseuri?

Orice firma cauta in mod constant modalitati de a-si face operatiunile mai eficiente, ceea ce presupune reducerea costurilor. Pe langa modernizarea utilajelor si procesele de eficientizare, reciclarea deseurilor de orice fel poate contribui enorm la reducerea costurilor unei firme. Un aspect esential al reciclarii cantitatilor mari de deseuri este compactarea care se face cu ajutorul unei presa balotat deseuri.

Compactarea deseurilor sau transformarea lor in baloti presupune reducerea volumului lor pana la un nivel specificat. Odata scazut volumul deseurilor de tot felul, fie ele cartoane, PET-uri, materiale plastice, vom beneficia de mai mult spatiu. 

In ziua de astazi reciclarea deseurilor este o chestiune deosebit de importanta la nivelul intregului glob, vizavi de reducerea poluarii. Din acest motiv au fost inventate tot felul de aparate de reciclare.

Presele de balotat deseuri pot fi utilizate pentru compactarea tuturor materialelor solide. Mai ales deseuri precum hartie, carton si PET-uri sunt transformate in baloti, care ulterior sunt dusi la centrele de reciclare contracost. De asemenea, exista prese de balotat materiale textile, franghii, lana, lenjerie, fibre si asa mai departe. Toate aceste materiale reciclabile sunt asezate in interiorul presei si sunt comprimate sub forma de baloti, legati automat cu fire de otel sau plastic. In acest fel, forma materialelor presate este permanenta.

Presele de balotat sunt disponibile in doua modele – prese verticale si orizontale. Presele de balotat orizontale folosesc prese hidraulice care actioneaza lateral. Presele de balotat verticale, pe de alta parte, folosesc presiune hidraulica in sus si in jos pentru a functiona.

Cele mai citite articole

Avantajele preselor orizontale

  • Avantajul esential al preselor orizontale este ca functionarea lor poate fi complet automatizata. Asta inseamna ca nu este nevoie de cineva care sa puna in functiune aceasta masinarie. 
  • Incarcarea poate fi automatizata si printr-o banda transportoare, care imbunatateste viteza de functionare si eficienta. Balotii de deseuri odata realizati pot fi apoi manipulati cu ajutorul unui stivuitor. 
  • Acestea sunt utile in special atunci cand cantitatea de deseuri care urmeaza a fi procesate este mare, de exemplu, peste 50 de tone pe ora.

Avantajele preselor verticale

  • Sunt relativ mai ieftine decat presele orizontale, care pot fi inchiriate.
  • Sunt indicate pentru cei care au cantitati mai mici de deseuri ce urmeaza sa fie ulterior procesate. 
  • Presele verticale au nevoie de un operator pentru procesul de incarcare si descarcare, dar preturile mici fac din acestea cea mai buna alegere pentru firmele mici.

Avantajele balotarii deseurilor

Cel mai important avantaj in ceea priveste transformarea in baloti a deseurilor este economisirea spatiului de depozitare. Deseurile odata transformate in baloti ocupa mai putin spatiu de depozite.

De asemenea, faptul ca balotii au forma cubica ajuta la stivuirea lor si transportarea lor cu un vehicul catre centrele de reciclare. Ganditi-va cate drumuri ar trebui sa faceti daca ar trebui sa transportati deseurile fara ca acestea sa fie compactate. Asta inseamna economisirea de bani pe transport. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Dinți mai albi cu benzi ușor de folosit acasă

Articolul Urmator

Ascunde imperfectiunile fetei generate de trecerea timpului cu un lifting facial