Cum să te asiguri că mobilierul tău va rezista mult mai mult probei timpului – Iată câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi mobilierul în stare intactă chiar și după ani de utilizare!

Cum să te asiguri că mobilierul tău va rezista mult mai mult probei timpului – Iată câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi mobilierul în stare intactă chiar și după ani de utilizare!

Fie că este vorba de dulapurile din bucătărie sau din baine, ori de cele din sufragerie sau dormitor, mobilierul locuinței tale trebuie să treacă proba timpului în mod cât mai eficient. Până la urmă, achiziționarea mobilierului pentru locuința ta este o investiție destul de costisitoare care trebuie să își merite banii și peste ani de zile. Utilizarea constantă a acestor obiecte nu este o scuză pentru uzarea rapidă a pieselor de mobilier.

         Ca să te asiguri că mobilierul tpu va rezista mult mai mult probei timpului este necesar să faci alegerile potrivite de la bun început. În primul rând, cel mai important factor este calitatea. Optează pentru produse de calitate atât când vine vorba de materialul din care este confecționat mobilierul, cât și atunci când alegi accesoriile de protecție.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi mobilierul în stare intactă chiar și după ani de utilizare:

Alege cu atenție materialul din care este confecționat mobilierul

         Un material calitativ va face diferența dintre un mobilier ieftin și unul durabil. Cele mai deosebite piese de mobilier sunt confecționate din lemn masiv. Chiar dacă bugetul nu îți permite achiziționarea mobilei din lemn de nuc sau paltin, poți găsi foarte ușor produse făcute din lemn de brad. Acest tip de material este mai puțin costisitor, dar este extrem de versatil. De asemenea, va fi cu mult mai bun pentru locuința ta, comparativ cu alte materiale ieftine și cu durată scăzută de viață.

Alege un sistem de deschidere potrivit

Cele mai citite articole

         Pentru dulapurile și sertarele din bucătărie sau baie, poți opta pentru sisteme de deschidere care să îți facă viața mai ușoară. Spre exemplu, alege un sistem cu deschidere prin apasare pus la dispoziția ta de oscardeko.ro și la o simplă apaăsare de buton vei ajunge acolo unde îți dorești. La pachet cu simplitatea vine și protecția pieselor de mobilier în felul acesta. Pentru dulapurile din dormitor poți recurge la sisteme bazate pe glisare, pentru acces rapid și simplu la articolele vestimentare și pentru a evita trântirea ușilor.

Folosește opritoare

         Dacă trântirea ușilor de perete sau alte piese de mobilier este o problemă și în casa ta, soluția suplimentară este optarea pentru un sistem de oprire adecvat. Dacă folosești opritoare, vei proteja ușile dulapurilor de zgârieturi sau lovituri inestetice. De asemenea, pereții încăperilor respective vor fi la rândul lor protejate. Toate obiectele din casă au de câștigat! Pentru a păstra estetica încăperii, orientează-te după acele opritoare care să se asorteze altor detalii decorative din apropiere.

         Prin urmare, dacă recurgi la aceste trucuri practice, vei reuși să îți păstrezi mobilierul în stare intactă cât mai mult timp posibil. Mobilierul tău va trece fără probleme proba timpului, chiar și după ani de utilizare, din moment ce ai grijă de acest așa cumse cuvine. Ai nevoie doar de accesoriile potrivite pentru protecția sa și de alegeri făcute cu cap în momentul achiziționării mobilierului. Totul ține de calitatea produselor la care recurgi!

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Europa League 2022/2023: Care sunt jucătorii care vor impresiona în fazele eliminatorii?

Articolul Urmator

De ce sa instalati panourile fotovoltaice acasa? 4 beneficii