De ce sa instalati panourile fotovoltaice acasa? 4 beneficii

De ce sa instalati panourile fotovoltaice acasa? 4 beneficii

Panourile fotovoltaice sunt cunoscute deja de ceva vreme, din ce in ce mai multe persoane observand si analizand avantajele pe care acestea le aduc. In vreme ce costurile pentru incalzire si producerea a apei calde cresc simtitor, folosirea panourilor fotovoltaice pare a fi o solutie salvatoare. Afla din acest material de ce ar trebui sa instalezi panouri fotovoltaice si care sunt beneficiile pentru implementarea unei astfel de solutii!

Panourile fotovoltaice- ce sunt acestea?

Prin sistem fotovoltaic se intelege un ansamblu de panouri fotovoltaice sau panouri solare care captează energia solara, pe care o transforma ulterior in energie electrica. De aici deriva o serie de avantaje, dupa cum urmeaza.

Panourile fotovoltaice te ajuta sa economisesti

Panourile fotovoltaice inlocuiesc practic sistemele traditionale de alimentare cu energie electrica, pentru ca ele capteaza energia solara. Desigur, exista o serie de intrebari cu privire la utilizarea acestor panouri, iar prima ar fi cea a randamentului. 

Panourile fotovoltaice produc o anumita cantitate de energie pe care o poti utiliza pentru a alimenta locuinta si dispozitivele acesteia. In calcule se ia cantitatea de energie produsa intr-o ora, care se masoara kW (kilowati).

Cantitatea de energie este dependenta, asa cum este lesne de inteles, de mai multe aspecte. Orientarea panourilor si soarele reprezinta doar doua dinte aceste aspecte, dar si cele mai importante. 

Panourile trebuie orientate spre soare, pentru a capta cat mai mult din energia solara, iar daca vorbim despre zile cu nori, ar trebui sa stii ca acest lucru poate produce o scadere a producerii de energie, insa nu in totalitate. Cel mai adesea vorbim despre o scadere la jumatate a energiei captate, comparativ cu o zi insorita, insa acest lucru nu este problematic, deoarece poti folosi in acelasi timp si un sistem traditional de alimentare cu energie electrica, pentru a completa necesarul. 

Cele mai citite articole

Acest caz este specific perioadelor din anotimpul rece, asadar eficienta se pastreaza ridicata chiar si in aceste circumstante, avantajul fiind acela ca reduci la jumatate consumul uzual de energie electrica. 

Panourile solare sunt eco-friendly, iar energia este gratuita

Consumurile mari de energie, prin alimentare in sistem uzual, conduc la o degradare semnificativa a mediului. Panourile solare insa sunt solutii care nu afecteaza mediul, tocmai pentru ca acestea capteaza energia solara, fara a fi nevoie sa intervina in vreun fel asupra spatiului. In plus, unul dintre cele mai speciale avantaje este acela ca energia nu costa nimic, lucru deosebit de util. Asadar, iti poti produce singur energia, fara costuri si fara a compromite mediul inconjurator sau chiar sanatatea umana. 

Panourile solare au costuri mici de intretinere

Una dintre problemele majore ale sistemului centralizat de alimentare cu energie electrica este acela ca se defecteaza relativ frecvent, din cauza numarului imens de consumatori. 

Acest lucru nu se intampla si in cazul panourilor solare, deoarece acestea functioneaza independent de alti utilizatori si in plus nu se defecteaza deloc rapid. Asadar costurile de mentenanta se apropie de 0, lucru deosebit de avantajos si de luat in considerare atunci cand decizi sa cumperi panouri pentru locuinta ta. 

Panourile fotovoltaice sunt solutiile viitorului

Preocuparea intensa pentru mediu si pentru a le oferi generatiilor care urmeaza un mediu inconjurator cat mai prietenos au condus la o dezvoltare masiva a tehnologiei. De aceea, nu ne hazardam cand spunem ca panourile fotovoltaice vor ajunge sa inlocuiasca sistemele traditionale de producere a energiei, tocmai pentru ca ofera o alternativa mai buna. 

Asadar este de preferat sa investesti in aceste sisteme, pentru a fi sigur ca locuinta ta se aliniaza la ceea va deveni treptat o tehnologie moderna de alimentare cu energie, cu ajutorul careia sa se dezvolte incalzirea si producerea de apa calda pentru cea mai mare pentru dintre utilizatori. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să te asiguri că mobilierul tău va rezista mult mai mult probei timpului – Iată câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi mobilierul în stare intactă chiar și după ani de utilizare!

Articolul Urmator

Cum sa-ti arati aprecierea fata de angajati, clienti sau colaboratori? Cele mai inspirate idei de cadouri corporate in functie de ocazie