Liposuctia – solutia chirurgicala pentru a ajunge la dimensiunile ideale

Liposuctia – solutia chirurgicala pentru a ajunge la dimensiunile ideale

Silueta perfecta este un vis nu numai al multor femei, ci si al barbatilor. Uneori o alimentatie sanatoasa si exercitiile fizice nu aduc rezultatele asteptate si in ciuda unei siluete in general zvelte, excesul de grasime corporala este vizibil pe abdomen, coapse, fese sau deasupra genunchilor. In prezent, liposuctia traditionala nu este singura solutie in acest caz, deoarece exista metode de conturare a corpului intr-un mod minim invaziv sau complet neinvaziv.

Ce este liposuctia non-invaziva?

Termenul de liposuctie non-invaziva acopera tehnici nechirurgicale de indepartare a tesutului adipos folosind tehnologii moderne precum ultrasunete, radiofrecventa, dispozitive laser, si altele. Tratamentele de modelare corporala nechirurgicale castiga din ce in ce mai multa popularitate in intreaga lume. Tratamentele sunt mai putin invazive si considerate mai sigure. 

Cu toate acestea, cresterea popularitatii acestor metode este asociata nu numai cu un grad mai mare de siguranta, ci si cu ritmul rapid al vietii de astazi – conturarea corpului fara bisturiu inseamna un timp de recuperare mai scurt si, prin urmare, pacientul va merge mai repede la munca si la indatoririle zilnice.

Pentru cine este potrivita procedura?

In primul rand, trebuie amintit ca metodele neinvazive de reducere a grasimii corporale nu sunt o metoda de slabire si nu pot inlocui o dieta sanatoasa sau exercitiile fizice regulate. Din acest motiv, liposuctia este recomandata in primul rand persoanelor a caror greutate corporala este corecta, dar se lupta cu asa-numita obezitatea locala, adica excesul de grasime corporala numai in anumite locuri. 

Cele mai citite articole

Excesul de grasime corporala apare cel mai adesea in urmatoarele locuri:

  • fese;
  • partea exterioara a coapselor;
  • interiorul coapselor;
  • burta;
  • talie;
  • solduri;
  • deasupra genunchilor;
  • brate;
  • deasupra coatelor;
  • barbia dubla.

Liposuctia non-invaziva este o solutie pentru pacientii care nu pot fi supusi unei interventii chirurgicale din motive de sanatate sau carora le este frica de complicatiile acesteia. Marele avantaj al metodelor neinvazive de reducere a grasimii corporale este timpul de convalescenta mai scurt, motiv pentru care acestea ar trebui luate in considerare de persoanele care doresc sa se intoarca la munca si la activitatile zilnice cat mai curand posibil.

Liposuctia traditionala sau neinvaziva? 

Tehnicile de modelare a corpului minim invazive sunt destinate persoanelor cu exces de grasime corporala scazut sau mediu. In cazul unei acumulari mari de celule adipoase, liposuctia traditionala va aduce rezultate mai bune. In prezent, sunt disponibile tehnici inovatoare de liposuctie, cum ar fi, de exemplu, liposuctia laser GPS. 

Liposuctia laser GPS spre deosebire de liposuctia clasica, utilizeaza puterea si precizia laserului plasat in varful canulei. Astfel  grasimea in exces este topita si evacuata mai usor, iar tesuturile  inconjuratoare sunt protejate. Aceasta procedura este utilizata cu succes si in tratarea ginecomastiei (excesul de grasime localizat la nivelul pieptului la barbati).

Efectele procedurii dureaza pentru totdeauna? 

Nici liposuctia traditionala, nici metodele neinvazive de indepartare a grasimilor nu sunt metode de slabire. Acestea permit eliminarea rapida si eficienta a excesului de grasime, care insa, va aparea din nou daca pacientul se ingrasa. Efectele liposuctiei sunt permanente atat timp cat pacientul tine dieta si face exercitii regulate.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ultimele zile de reduceri de Black Friday la PIATRAONLINE

Articolul Urmator

Unde gasesti anvelope in Sibiu?