Distribuitorii de echipamente HoReCa au tot mai des în ofertele lor felurite modele de tigai basculante. Dacă ai doar un mic punct de catering și pregătești meniul pentru puține persoane, poate părea că la început vei avea nevoie doar de echipamente de bucătărie de bază, nu cu mult diferite de electrocasnicele de acasă.
Cu toate acestea, dacă ești ambițios în ceea ce privește extinderea afacerii tale, dacă urmărești închirierea unui spațiu ceva mai mare sau, mai ales, dacă visezi cu ardoare la începerea unei activități de catering în adevăratul sens al cuvântului, nu te vei descurca sub nicio formă fără echipamente HoReCa mai specializate. Un bun exemplu în acest sens este suplimentarea tigăilor tradiționale cu versiunile lor mai mari și mai spectaculoase: tigăile înclinabile.
Ce este o tigaie înclinabilă?
Ar trebui să pornim de la adevărul de necontestat că o tigaie înclinabilă arată foarte diferit de tigaia de acasă. În afară de capacitatea sa mult mai mare (element de-a dreptul crucial dacă vrem să creștem eficiența într-o bucătărie profesională medie sau mare), se distinge prin faptul că acest echipament spectaculos are un mecanism de înclinare, fapt indicat chiar în denumirea sa.
Datorită acestei funcționalități specifice, este posibilă manevrarea cu ușurință a unei tigăi basculante atât în ceea ce privește pregătirea alimentelor, cât și în faza de igienizare a ei ulterioară, chiar și de către persoanele care nu au o forță fizică prea mare.
Astfel, dacă există persoane mai vechi în branșă care lucrează în bucătăria ta profesională, acestea vor putea să golească în siguranță tigaia oscilantă de mâncarea pregătită în ea, să elimine excesul de grăsime sau apă (specific în procesul de spălare) prin apăsarea mânerului (manetei) sau a unui buton special fără teama de accidente.
Tigăile basculante sunt dispozitive HoReCa foarte utile, dar nu vor funcționa la fel de bine în orice loc. Sunt perfect de utilizat în acele puncte gastronomice în care se servesc mâncăruri pentru cel puțin câteva zeci de persoane în același timp. Aceasta este situația în care o astfel de tigaie va funcționa incomparabil mai bine decât versiunea sa tradițională. Mai ales atunci când ne așteptăm la o cerere semnificativ crescută pentru anumite mâncăruri la anumite ore, ceea ce este normal atunci când e vorba o cantină (angajații sau studenții au de obicei ore fixe de prânz) sau când se execută anumite comenzi de catering.
Însă, pe de altă parte, dacă numărul comenzilor dintr-o unitate HoReCa rămâne stabil și relativ scăzut, atunci se poate recurge fără probleme la tigăile obișnuite. Cu toate acestea, odată cu planurile de creștere a numărului de clienți, să ne amintim la momentul oportun și despre posibilitatea de a comanda un astfel de dispozitiv în viitor. Merită luate măsurile necesare pentru a reduce costurile de administrare a spațiilor, ceea ce se va traduce în profit mai mare și în mai multe fonduri pe care le putem folosi mai apoi pentru a ne extinde afacerea prin investiții smart.
Ce tigaie înclinabilă merită ca să alegi?
Atunci când alegi o tigaie basculantă pentru firma ta, ar trebui să fii atent la două aspecte:
– tipul de energie pe care trebuie să-l furnizezi tigăii pentru a funcționa;
– eficiența acesteia pentru afacerea ta HoReCa.
Când vine vorba de probleme de natură energetică, o tigaie oscilantă electrică este cea mai ieftină și mai ușor de instalat.
Evident, nici tigăile basculante pe gaz nu sunt de ignorat, deoarece și ele au o eficiență excelentă.
Ai nevoie de o tigaie oscilantă de calitate premium la un preț competitiv? O găsești la TC Romania Crown Cool chiar acum!