Ce conține formula de lapte praf pentru bebeluși

Te-ai întrebat vreodată ce conține formula de lapte praf pentru bebeluși? Mulți părinți o fac. Este absolut normal și necesar să fii curios cu privire la compoziția a ceea ce mănâncă copilul tău.

      Formulele pentru bebeluși sunt adesea create pentru a suplimenta alăptarea, și de aceea sunt o alternativă sigură a laptelui matern. Multe mame, oricât și-ar dori, nu pot să își hrănească bebelușii la sân. Astfel, cercetătorii, nutriționiștii, pediatrii și diverse companii înțeleg necesitatea unei formule bune de lapte praf pentru bebeluși care să îndepărteze îngrijorarea pe care o pot avea noile mame cu privire la conținutul nutrițional al acestor formule.

Care sunt tipurile de formule pentru bebeluși?

Există trei tipuri principale de formule de lapte praf pentru bebeluși, care diferă în funcție de tipul de proteine ​​utilizate ca ingredient principal:

·  Majoritatea formulelor pentru bebeluși sunt realizate din proteine ​​din laptele de vacă. În astfel de situații, producătorii iau proteinele de bază care alcătuiesc laptele de vacă și modifică ușor amestecul pentru ca acesta să fie potrivit pentru sugari. Laptele de vacă este cel mai des folosit deoarece are un echilibru excelent de substanțe nutritive și este puțin mai ușor de digerat pentru majoritatea copiilor. Cu toate acestea, cei care sunt alergici la laptele de vacă pot folosi una dintre celelalte două variante.

·  A doua variantă de formulă este formula din soia. Aici, baza proteică utilizată provine din planta de soia. Acest tip de formulă, cum este lapte praf Topfer, este ideal dacă bebelușul are alergii alimentare, cum ar fi intoleranța la lactoză sau nu poate digera corect proteinele din laptele de vacă. Este, de asemenea, o alegere bună dacă tu și familia ta doriți să consumați o dietă pe bază de plante.

·  Formule realizate cu „hidrolizat de proteine”. Aici, proteinele dintr-o bază de lapte de vacă sau chiar o bază de lapte de soia sunt descompuse, făcându-le și mai digerabile. Acest tip de formulă este făcut pentru stomacurile sensibile și este adesea o recomandare specială.

Cele mai citite articole

      Deși mai există și unele tipuri mai speciale, cum ar fi formulele făcute cu proteine​​din lapte de capră, acestea sunt cele mai frecvente trei pe care le veți găsi în magazine. Mulți pediatri pot prescrie formule specializate dacă bebelușul tău are o afecțiune medicală specifică care necesită astfel de acomodări.

Sub ce forme se comercializează?

Toate tipurile de formule pentru bebeluși se găsesc în trei forme principale:

·  sub formă de pulbere este cea mai comună și cea mai puțin costisitoare opțiune. Formula de lapte praf se introduce într-o sticlă sau alt recipient, unde se amestecă  cu apă.

·  sub formă lichidă este a doua cea mai frecventă. De asemenea, acest tip de formulă se amestecă cu apă de băut. Formula lichidă poate fi mai bună pentru anumite ingrediente, probleme digestive sau pur și simplu dacă bebelușul o preferă. Se amestecă într-o formă finală lichidă mai fină decât cea pulbere.

·  unele formule sunt disponibile și într-o formă ce permite direct consumul, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie amestecată cu nimic, fiind incredibil de convenabilă. Totuși, acest tip de formulă este cea mai scumpă.

Ce tip de formulă este cea mai bună din punct de vedere nutrițional? De obicei asta nu contează de forma în care este comercializată; tot ceea ce diferă este timpul și costul de pregătire.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi generatorul de curent? 4 sfaturi utile

Articolul Urmator

Rasele de porci crescute la Carmistin