Cinci semne care îți arată că este momentul să îți renovezi baia

Baia este cea mai folosită încăpere din casă, tocmai de aceea nu este surprinzător faptul că este și cea mai predispusă la uzură. Deși ai putea avea impresia că baia ta își îndeplinește corect funcțiile, există momente în care aceasta îți transmite semnale că are nevoie de renovare. Recunoașterea acestor semne și acționarea în consecință îți vor face viața de zi cu zi mai comodă. Este posibil ca de cele mai multe ori să nu fii neapărat atent la aceste semne, tocmai de aceea suntem aici pentru a te ajuta. 

1. Necesită un plus de funcționalitate: Dacă ai o baie mică și consideri că nu-și îndeplinește scopul corespunzător, este timpul să îți renovezi baia. Ideea principală aici este de a proiecta în mod creativ spațiul actual pentru a obține mai multă funcționalitate. Acest lucru ar putea implica adăugarea mai multor spații de depozitare (pentru a ascunde anumite obiecte care obstrucționează vederea), a unui nou sistem de iluminat (amplasat strategic pentru a mări vizual încăperea), înlocuirea unei căzi de baie cu o cabină de duș walk-in.

2. Scurgeri și avarii: Bateriile de baie și vasele WC care prezintă scurgeri, gresia fisurată sau corpurile de iluminat ruginite nu corespund cu siguranță aspectului estetic pe care îl dorești în baia ta. Atunci când, indiferent cât de mult îți cureți baia, aceasta arată în continuare veche și uzată, este un imbold către renovare. Rezolvarea problemelor precum scurgerile și mucegaiul ar trebui să fie o prioritate. De asemenea, trebuie să iei în calcul și  înlocuirea altor elemente intens utilizate (de exemplu, lavoarul), care prezintă zgârieturi sau semne accentuate de uzură. Este important atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. 

3. Nu este suficient de aerisită: Baia este o încăpere în care, de obicei, traficul este intens. Întreaga familie folosește baia și, prin urmare, devine și mai important să analizezi semnele care îți arată că baia poate fi un pericol pentru sănătate. De exemplu, o ventilație slabă va duce la formarea mucegaiului, ce poate provoca alergii. Optează pentru integrarea unui ventilator de baie și asigură-te că alegi un model cu debit de aer ridicat. 

Cele mai citite articole

4. Design demodat: Dacă baia ta pare că este blocată într-o epocă mai veche, poți începe un proces de renovare înlocuind obiectele sanitare sau mobilierul cu cele mai noi modele disponibile piață. Lavoarele pe blat și vasele WC suspendate fac parte din categoria celor mai actuale tendințe în materie de design al băii. De asemenea, poți alege un set mobilier baie pentru a te asigura că vei obține un design nou armonios. O renovare a băii într-o direcție contemporană, cu elemente de înaltă calitate, va crește valoarea casei.

Roca Victoria-N Ice Edition – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/roca-victoria-n-ice-edition-set-mobilier-de-baie-cu-lavoar-60-cm-3-sertare-alb-lucios.html

5. Instalații sanitare uzate: Instalațiile sanitare eficiente din punct de vedere al consumului de apă sunt un atu important pe care trebuie să îl ai în baie. Odată cu utilizarea, instalația sanitară este predispusă la uzură și s-ar putea deteriora în timp. Dacă o problemă ce ține de  instalațiile sanitare nu este rezolvată la timp, aceasta poate duce la înfundarea țevilor și chiar la inundarea locuinței. Contactează un instalator pentru a verifica starea băii tale în mod regulat, pentru a evita un potențial pericol de inundație.

Așadar, a venit timpul să renovezi baia? Nu trebuie să fii un expert în acest sens, ci doar să te asiguri că alegi obiecte de calitate și cu design atemporal, care vor face față trecerii timpului atât din punct de vedere al design-ului, cât și al funcționalității. În acest sens, îți recomandăm magazinul online de obiecte sanitare GQS German Quality. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 sporturi pentru care nu ai nevoie de echipament costisitor

Articolul Urmator

Cele mai importante avantaje ale dintilor ficsi